bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Дивакам” присвячується!   

Напевно, що світ не трьох слонах тримається, а тримається все таки на “диваках” – великих і малих, які своєю “дивною” поведінкою, вчинками і діяльністю змінюють світ навколо нас на краще, роблять його кольоровим і затишним.

Таких диваків напевно в кожному селі і місті є немало, навіть у теперішньому, дуже матеріальному і меркантильному світі. Кожна така “людина-дивак” привертає до себе увагу і подив сусідів та односельчан, а також роздратування дружини (чоловіка) і загальне нерозуміння сім'ї (як правило). Бо вони займаючись “дивним” ділом не приділяють значної уваги сім'ї, дітям, а також ніколи немають часу для себе.

У свій вільний час вони майструють гойдалки для всіх сільських дітей, чи, можливо, ремонтують кладку через річку або прибирають засмічені, їхніми ж сусідами, річки і балки, чи ремонтують двері у під'їзді або ж прибирають його, а може садять дерева чи орнанізовують спортивні змагання, або білять дерева у парку, чи може зариблюють ставки, займаються безпритульними, інвалідами та людьми похилого віку (і це ще не весь перелік добрих справ).

Свої ідеї, мрії вони виношують роками, а дехто і цілими десятиріччями. Звичайно більшість із тих ідей, причому кожна для загального блага і користі суспільству зарубується тим же суспільством, в особі псевдо активістів. Кожний критик прирівнюючи до себе, шукає вигоди “дивного” мрійника.

Але здвиг відбувається тільки у тій громаді, де налічується “критична маса” таких “диваків”, які вже як організована команда розмальовують цей “правильний” чорно-білий світ у яскраві кольори.

І можливо став би світ (дитячий садок, школа, лікарня, навчальні заклади, приватні садиби та житлові будинки та ін.) здоровішим, якби не “правильні” чорно-білі люди, яких на жаль є дуже багато. Бо саме вони вибудували собі, хто справжні, а хто уявні високі і міцні огорожі навколо будинку чи особи , за якими ховаються від людей, спілкування, проблем, успіхів і “диваків”. Вони вважають себе “нормальними”, а інших “диваками”, щоб не сказати “дураками”.

Якщо Вас відносять або Ви самі відносите себе до цієї категорії людей треба радіти бо ще не відомо хто “дурак”, а хто “мудрець”.

Коментарі

Тимчук Тарас    5225 днів тому   #  

+100%

  •   Пiдписатися на новi
Галина Чайка   5225 днів тому   #  

"ПРАВИЛЬНІ" громадяни - це пріоритет освітньої державної політики більшості країн, в тому числі і України. Уявіть собі, що в державі 50% населення - отакі самодостатні, незалежні, розумні "диваки"? Це ж революція..... Правлячим верхам вигідно,, щоб народ (сіра маса) не був індивідуалістом. Такими "СІРИМИ" і "ПРАВИЛЬНИМИ" простіше керувати, управляти, тримати в покорі!
ОСВІТНІ програми більшості державних шкіл, релігійні установи покликані виховувати в народу послух, усвідомлення себе такими ж як усі... Вискакування з маси не вітається, а навпаки - таврується, засуджується.
Індивідуальний підхід у навчанні, вихованні - це привілегія приватних шкіл, в яких навчаються не прості учні.

"Умное лицо еще не признак ума, господа. Все глупости на земле делаются именно с этим выражением лица... Улыбайтесь, господа, улыбайтесь!" Той що Мюнхаузен

  •   Пiдписатися на новi
Василь Полуйко   5225 днів тому   #  

ПЕрша критична маса 4%, після неї кількість диваків починає зростати іншими темпами, ніж до цього. Друга критична маса - 16%, після неї можливий здвиг, як пише автор.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5225 днів тому   #  

Ваша, пане Василю, креатура?

  •   Пiдписатися на новi
Пилип Литвинов   5225 днів тому   #  

Жаль, що в нашому суспільстві людей, які "ремонтують кладку через річку або прибирають засмічені, їхніми ж сусідами, річки і балки, чи ремонтують двері у під'їзді або ж прибирають його, а може садять дерева чи орнанізовують спортивні змагання, або білять дерева у парку, чи може зариблюють ставки, займаються безпритульними, інвалідами та людьми похилого віку" називають диваками.

По-моєму, це досить нормальна справа для будь-якої людини. І не варто уявляти світ в дихотомії: "сіра маса" і "ті, хто щось змінює".

А про мрійників - справді, вони часто "свої ідеї, мрії вони виношують роками, а дехто і цілими десятиріччями", от тільки суспільству від цього користі нема. Втілюють в життя ці ідеї вже зовсім не мрійники

  •   Пiдписатися на новi
Галина Чайка   5225 днів тому   #  

"І не варто уявляти світ в дихотомії: “сіра маса” і “ті, хто щось змінює"." - ІСТИНА в останній інстанції. :)

"Выиграл сражение не тот, кто дал хороший совет, а тот, кто взял на себя ответственность за его выполнение и приказал выполнить" (Бонапарт).
Так само з ідеями. Та проблема в тому, що подеколи геніальних і хороших ідей набагато менше ніж виконавців.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5224 дні тому   #  

якось так вже складається, що в памяті людей та підручниках з історії, філософії етс залишаються саме диваки. диваки генерують ідеї, які потім хтось смикалистий впроваджує та заробляє на цьому гроші. для підтримки життєздатності соціуму як такого потрібні і ті і інші. диваки характеризуютсья девіантною чисто маргінальною поведінкою, яка більшості незрозуміла. більшість хоче стабільності. навіть зараз, коли довкола бардак, більшість охоче декларує бажання змін. але коли йде до справи, то саме диваки щось роблять. інші спостерігають. добре якщо мовчки :))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5224 дні тому   #  

+10000

а серая масса, эта та субстанция, которая ждет толчка :)))
или они пойдут за идею, или дальше будут жить в "толчке"....

  •   Пiдписатися на новi
Антон Крилець   5224 дні тому   #  

Тарасе, якщо людина не буде диваком, вона не може винайти щось нове. Невеличка цитата на цю тему з книги "Бізнес в стилі фанк"
К. Нордстрема та Й. Ріддерстрале:

"Не ожидайте каких-либо инноваций в компаниях, в которых 90% всех сотрудников одного пола, примерно одного возраста, с одинаковым образованием, одинаково одеты и все играют в гольф. Даже если они ездят на ежегодные конференции на Средиземное море или в Альпы за творческим вдохновением и раскрепощением, все равно многого ждать от них не приходится. Компания, где все члены совета директоров - белые мужчины, финской национальности, 55 лет от роду, едва ли когда-нибудь выпустит нечто, что понравилось бы молодым женщинам всех цветов кожи, нескандинавских стран, мусульманской веры и вдобавок лесбийских наклонностей. Собираются ли члены совета взять на работу мусульманок-лесбиянок? Конечно нет."

  •   Пiдписатися на новi
Марта Камінська   5224 дні тому   #  

найбільша проблема диваків у тому, що вони не можуть гуртуватись, як сіра маса, адже надзвичайно різні. У всіх них різна дивакуватість і потрібен особистий простір для розвитку. На відміну від них, сіра маса дуже однакова: одні пріоритети, однакові думки, загальноприйняті правила поведінки. Сірій масі не потрібно нічого змінювати, адже у них усіх усе однакове.

  •   Пiдписатися на новi
Василь Полуйко   5224 дні тому   #  

Виходячи з дискусії, я так розумію, нам треба створити кастове суспільство? Як мінімум вже є дві: диваки і сіра маса.

  •   Пiдписатися на новi
Галина Чайка   5223 дні тому   #  

п. Василю, ще є ШАМАНИ які управляють і одними і другими. :)
і ці ШАМАНИ - ЖІНКА (в Україні) -матріархат ніхто не відміняв :)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5223 дні тому   #  

:)) счастливы те, кто верует)))

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5220 днів тому   #  

...погоджуюся з автором. Тільки "диваки" можуть утнути, щось не логічне, не ординарне, - але в одночас дуже потрібну річ, ініціативу...

  •   Пiдписатися на новi
Галина Чайка   5218 днів тому   #  

Вітаю всіх з Новим Роком і Різдвом Христовим.
Нехай Новий Рік стане для Вас щасливим і радісним, повним добра і злагоди, здоров'я і достатку, наснаги та творчих сил.
Хай Різдво Христове наповнить кожне серце любов'ю до ближнього, надією на мир і благополуччя та вірою у сповнення сокровенних мрій і сподівань на щасливе майбутнє і могутність України!

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Лях   5212 днів тому   #  

Погоджуюсь на усі 100%!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.