bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Свято наближається”. Або як готуються вчергове “кинути” студентів.    

Чим ближче до Євро-2012, тим чіткіше назрівають перспективи подальших протестних акцій з боку студентів. Цього разу їх приводом слугуватимуть не лише підвищення плати за навчання та різноманітні новації міністерства освіти та науки.

Політолог Олексій Краснопьоров в своїй колонці на “УП” описав перебіг нещодавнього зібрання аспірантів Київського Національного університету, яких хочуть виселити із гуртожитків, аби звільнити місця для вболівальників ЧЄ-2012.
За словами автора, через деякий час після публікації, йому особисто передзвонив Борис Колесніков (віце-прем'єр, міністр інфраструктури України) з вимогою спростувати неправдиву інформацію щодо відповідальності чиновника за виселення студентів. Мовляв, це справа Табачника та його відомтсва.
Що маємо по суті ?

Із розміщенням фанів дійсно є проблема. Зокрема, в Донецьку наразі є лише 1600 номерів із необхідних 5500 для сім'ї УЄФА. В столиці ситуація на перший погляд здається кращою. Вже є 6500 місць із необхідних 7300.

Та є деяке “але”. Адже мова йде лише про V.I.P. гостей від УЄФА. А як бути із тисячами “простих смертних” туристів та вболівальників ?
У попередні роки підготовки уява чиновників давала собі волю з цього приводу. Починаючи від розселення в наметових містечках на території областей приймаючих міст і закінчуючи санаторіями в 100 кілометровій зоні навколо міста. Особливо “кмітливі” організатори із Харкова пропонували селити нещасних туристів у вагонах, які переобладнають для проживання.

Проте, реалії - невблаганні. Студентські гуртожитки таки задіють. Тим паче, що на цьому можна непогано нагріти за рахунок гостей Чемпіонату.
В січні 2011 заступник голови Львівської облдержадміністрації пишався тим, що із необхідних 12 тисяч ліжко-місць в гуртожитках, місцева влада вже зараз готова законтрактувати 13 тисяч (!).
В інших приймаючих містах ситуація схожа. Крім того, швидше за все, навчальний 2012 рік для студентів таки скоротять, аби звільнити квадратні метри для розміщення вболівальників.

З іншого боку, цільова Програма з підготовки до Євро-2012 передбачає реконструкцію, капітальний ремонт, а подекуди і будівництво нових корпусів ряду вишів у приймаючих ЧЄ-2012 містах.
Щодо останнього - буде видно… Дотепер фінансування для Міносвіти не надходило. А автор статті особисто переконався у “замороженому” будівництві гуртожитків для Євро-2012 в столиці.

На сьогоднішній день маю побажання для ФРІшників, активістів студрад та інших противників Міносвіти - готувати сани влітку !!!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.