bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Минуле десятиріччя - найкраще в історії людства.   

Усі скаржаться на погане життя, безліч суспільних, екологічних, економічних та інших глобальних негараздів, але детальний аналіз вказує на те, що перше десятиріччя ХХІ століття було найкращим в історії людства. Не вірите?

Минулі 10 років заслужили дурну славу «шалених нульових»: на початку – теракти 9/11, в кінці – глобальна фінансова криза.
Однак, за даними оглядача The Foreign Policy Чарльза Кенні, в першому десятиріччі цього століття в світі збільшилась тривалість та якість життя, рівень добробуту порівняно з усією історією людства, що передувала цим рокам.
Якщо в 1990 році приблизно половина населення Землі жила на 1 долар в місяць, то в 2007 році їх доля скоротилася до 28%, і до кінця 2010 року має ще зменшитись.
Середній дохід мешканця Землі – 10600 доларів на рік, це історичний максимум, причому з 2000 року він виріс на чверть.
Ще й досі 1 млрд. людей лягають спати голодними, але ціни на хліб зараз є мізерними порівняно з 1960-70 роками. Тому чисельність мешканців країн що розвиваються яких відносять до тих хто недоїдає скоротилась з 34% у 1970 до 17 відсотків у 2008 році.
Людство поступово перемагає інфекційні хвороби. Дитяча смертність з 2000 до 2008 року скоротилась більш ніж на 17 відсотків, а середня тривалість життя збільшилась на 2 роки.
Нині більше чотирьох п'ятих мешканців Землі вміють читати й писати.
Навіть війни минулого десятиліття, при всій їхній трагічності, не стали масштабними порівняно з попередніми десятиліттями та століттями. З 2000 до 2008 року загальна кількість загиблих в бою скоротилась на 40%, частка витрат на оборону в глобальному ВВП порівняно з 1990 роком скоротилась вдвічі.
Правда, шкода, яку людство завдає природі, прискорила вимирання тварин та рослин. Однак людству вдалося побороти озонову діру шляхом заборони деяких хімічних сполук, а технічні досягнення можуть вже забезпечити високу якість життя при дотриманні екологічних норм.
Останні десять років стали ерою широкого розповсюдження мобільного зв'язку, інтернету, потокового відео.
«Можливо, невідповідність між реальним глобальним прогресом та відчуттям глобального занепаду теж пояснюється технологічними досягненнями: ми можемо спостерігати на екрані за стражданнями наших братів», відзначає автор дослідження. Він також обурюється тим фактом, що в світі технічних див та матеріального достатку залишаються знедолені. Однак, перше десятиріччя ХХІ століття – найкращий час для життя, резюмує автор.

За матеріалами inopressa.ru

Коментарі

Бородіна Тетяна   4987 днів тому   #  

Хм :-) интересно,однако, получается.Спасибо за такую оптимистическую информацию :-))

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4987 днів тому   #  

будемо сподіватися, що найкращі ще попереду:)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.