bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Тренінг для експертів у Миколаєві   

24 жовтня 2011 в Центральній бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького проведено семінар на тему «Особливості формування міських цільових програм. Підходи до проведення моніторингу, оцінки та експертизи їх виконання».

Експертна рада Миколаївського міськвиконкому створена 20 червня 2011 розпорядженням Миколаївського міського голови № 298 і є тим інтерфейсом, за допомогою якого громадські організації міста здійснюють свій вплив на міську владу.
У заході взяли участь голова ради Тетяна Тверда, її заступник Олег Абрамов, представники громадських організацій, запрошені експерти, журналісти, студентство. В ході семінару його учасники обговорили найбільш важливі питання взаємодії з владою, починаючи з загальних, типу «Хто ми?, Куди йдемо?" І закінчуючи детальним аналізом міжбюджетних трансфертів. На початку заходу запрошений експерт Андрій Береславський прочитав вступну лекцію про історію експертного руху, а представник ФРММ Тетяна Золотухіна довела присутнім особливості розробки міських цільових програм, нормативну базу та основні аспекти формування місцевих бюджетів.
Матеріали цієї лекції найближчим часом будуть опубліковані на сайті ФРММ (http://frgn.mk.ua/).

Друга частина заходу була присвячена обміну досвідом. Своїми напрацюваннями, зокрема поділилися Антоніна Галкіна (Миколаївський клуб «Спільні дії») і Людмила Руденко-Кардаш (фонд «Ласка»). Слід зазначити, що приділяючи занадто багато уваги глобальним екологічним проблемам (Орхуської конвенції, подіям в Челябінську-40 і на Фокусимі), учасники зустрічі трохи відволіклися від основної теми семінару. І тільки заключний виступ організатора заходу Людмили Руденко-Кардаш повернуло розмову в конструктивне русло. Виконавчий директор фонду «Ласка» розповіла про реалізацію проекту «Від громадського моніторингу бюджетного процесу - до ефективного соціального партнерства», нагадала слухачам основи SWOT-аналізу та SMART-оцінки, які на думку організаторів зустрічі, лежать в основі розробки стратегії сталого розвитку взагалі і нашого міста зокрема.

Наприкінці семінару кожен учасник висловив свої висновки та побажання на майбутнє. У кожного вони були різні, але зійшлися в одному: Миколаєву потрібні гроші, їх можуть дати іноземні інвестори, а для того, щоб вони прийшли в наше місто, всі документи виконавчої влади, в тому числі і міські цільові програми мають бути зрозумілі тим, хто побажає вкласти кошти у розвиток міста Миколаєва.

Рус.: http://frgn.mk.ua/?page_id=3106
Укр.: http://frgn.mk.ua/?page_id=3114

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.