bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ШЛЯХ САМООРГАНІЗАЦІЇ: я обрав його, він обирає мене   

«Нарешті я відчув, що прийшла весна. І справа не лише у видимих змінах в природі. У нашому суспільстві теж розпочалися зрушення і активності: люди охоче беруться до благоустрою власних обійсть та громадських територій, активно біляться дерева й обробляються клаптики городів, змішалися в єдине світлі свята і трудовий запал… І все це відбувається виключно з надією – на хороший врожай, на задоволення від результатів своєї праці, на позитивний настрій, зрештою, з надією на світле й радісне майбутнє.

От під цим кутом зору я прочитав інформацію про Кримську весну розвитку та міжнародну конференцію у Ялті, що її організовує для громадських лідерів Ресурсний Центр ГУРТ. Асоціативний ряд вибудував досить привабливу перспективу: весна – травень – Ялта – легендарний Лівадійський палац – південне море – і можливість дізнатися щось нове й корисне у галузі самоорганізації!

Від такої перспективи відмовиться хіба що повний ідіот. А коли дізнався, що у конференції братиме участь сам винахідник технології відкритого простору Гарісон ОУЕН (США) та його колега, один із найдосвідченіших фасилітаторів сучасності Мікаель ПАНВІЦ (Німеччина) та власний безцінний досвід привезуть практики самоорганізації з усієї України – рука сама простяглася до заповнення аплікаційної заявки.

Дякувати Богові, своє прізвище я побачив у переліку тих, кому пощастило стати фіналістами на здобуття стипендії для участі в конференції від організаторів . Сподіваюся фарт і надалі не залишить мене і через місяць я таки візьму участь в омріяному заході.

Адже тема конференції “Самоорганізація у світі, що трансформується: як забезпечити собі належне місце під сонцем?” – це саме про мене. Відчувши понад десять років тому, що таке справжня громадська позиція, активність, що таке самостійність у виборі шляхів вирішення своїх, а згодом і громадських проблем, я вже ніколи не зможу жити інакше. Пасивність – стерта як поняття з мого способу життя і відношення до людей. А самоорганізація, про яку я дізнався колись у форматі таких заходів, як цей, що планується весною в Ялті, і запровадив у свою офіційну та громадську діяльність – просто перетворилася на стиль моєї роботи. Тож кому, як не мені й таким як я, потрібен цей відкритий простір, ця конференція, це спілкування, ця Кримська весна. Ми перетворимо її своєю подальшою роботою на творчий весняний настрій, що стане в пригоді і влітку, і восени, і взагалі – завжди!!!

Коментарі

Наталья Суминова   4372 дні тому   #  

Александр, спасибо за статью, ЗА АКТИВНУЮ ЖИЗНЕННУЮ ПОЗИЦИЮ! Спасибо, что благодаря таким активным людям как Вы, все трансформируется и изменяется в самую лучшую сторону. Зачастую - эти изменения даются тяжелым трудом. Очень хочу познакомиться на конференции с Вашими идеями , узнать больше о Вашем опыте работы, получить советы. Лично для меня - это важно. Важно встретить на конференции единомышленников. Это тоже важно, это- стимул для дальнейшей работы. "Подзарядка" своего рода для продолжения работы.Спасибо!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.