bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Не «відкуповуйтеся» від дітей!    

Прес-конференція з нагоди підбиття підсумків першого року Всеукраїнського благодійного проекту «З книгою – до дітей!» та презентація його результатів для ЗМІ змусила мене задати питання - чи потрібна дитячим будинкам книжкова благодійність?

Книги завжди були найбільш «популярним подарунком» в дитячих соціальних установах. Та спробуйте відповісти на просте запитання: наскільки важливим є забезпечення дітей книгами в той час, коли багато потребують елементарної матеріальної підтримки?.

Книжкова благодійність принесе користь дітям лише в тому випадку, якщо організатори подібних заходів не будуть поставляти книги дітям, тільки щоб «відкупитися». «Подарункова діяльність» неодмінно повинна поєднуватися з періодичним спостереженням за дітьми для того, щоб визначити, який вплив на дитину надали «благодійні речі», зокрема книги. Для цього необхідно регулярно відвідувати дитячі установи і спілкуватися з дітьми; важливо налагодити взаємодію і співпрацю з педагогами і вихователями, адже саме на них лежить відповідальність за «донесення книги до душі дитини».

Головне, щоб діти читали отримані книги і могли їх зрозуміти. Проте найчастіше для вихованців дитячих будинків книги занадто складні для розуміння, а дорослі зовсім не бачать цього і не прагнуть розтлумачити дитині книжку. Представники різних некомерційних організацій, які дарують книги дітям, зобов'язані простежити, який вплив матимуть їхні книжки «на маленької людини». В іншому разі, результат буде нульовий, займатися «одноденною благодійністю» немає сенсу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.