bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Громада творить медіа    

Проект «Громада моніторить і творить медіа – сприяння демократичному діалогу у кримському суспільстві», який має на меті підвищення спроможності громадянського суспільства у напрямку здійснення ефективної комунікації та співпраці громади і влади у АР Крим, реалізує Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» і здійснюється завдяки підтримці Національного Фонду Підтримки Демократії (США).

Проект представляє собою результат спільної ініціативи та здійснюється у співпраці з СМГО «Демократичні та громадські ініціативи», РРА «Крим-перспектива», Інформаційно-методичним центром міжкультурної просвіти та толерантності, спеціалістами і фахівцями у сфері ЗМІ та кримськими журналістами.

Цілі проекту:

I. Підвищити професіоналізм регіональних медіа, особливо під час висвітлювання питань у сфері міжетнічних відносин.
II. Сприяти становленню незалежних місцевих медіа і громадської журналістики в Криму.

Проект включає два основних напрямки:
I. Моніторинг регіональної преси щодо «мови ворожнечі», зосереджуючись на расистських та ксенофобських публікаціях.
II. Створення незалежних медіа (громадських медіа центрів) в Криму.

У рамках проекту починається здійснення моніторингу преси щодо використання «мови ворожнечі», який передбачає оприлюднення результатів моніторингу, складання списку «найбільш нетерпимих видань» місяця, розміщення результатів на спеціальному сайті та у медіа-моніторинговому бюлетені. Також передбачена підготовка, видання та розповсюдження навчального посібника для журналістів, НУО, і громадських активістів.
Паралельно планується налагодження співпраці з місцевими НУО і громадськими активістами для створення незалежних медіа в Криму, що буде включати в себе розробку громадського медіа сайту «Кримський громадський медіа портал» та створення мережі громадських медіа центрів (ГМЦ) в АР Крим.
Проектом передбачена організаційна та тренінгова підтримка регіональних громадських організацій в сфері створення власного медійного продукту. З травня по липень 2010 року біля 60 активістів НУО з Криму приймуть участь в тренінгах, спрямованих на створення громадських медіа і видань. Тренінг охоплюватиме такі питання: принципи роботи громадських медіа; підтримка громадських інтересів у регіональних і місцевих медіа; стратегії комунікації для НУО; незалежне створення новин.

За результатами конкурсного відбору обрані вісім партнерських організацій в різних регіонах АР Крим, які виконуватимуть роль регіональних громадських медіа центрів.

Коментарі

Тимчук Тарас    5105 днів тому   #  

Юрію, яку думку Ви хотіли донести цим постом?

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Шамков   5104 дні тому   #  

Це пост про початок нового проекту у Криму

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5104 дні тому   #  

Дякую за відповідь! Зазвичай, записи у блогах більш персоніфіковані і менш формальні. Незважаючи на сувору формальність цього запису, я все ж таки сподіваюсь побачити у Вашому блозі цікаві спостереження від реалізації цього проекту. Як на мене офіційні релізи краще публікувати у новинах порталу :).

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   5104 дні тому   #  

Пане Юрію! Дуже цікавий проект! Чекаємо на його розвиток та Ваші подальші інструкції!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5104 дні тому   #  

Між іншим, пане Юрію, я так розумію, під час реалізації проекту, учасникам запропонують технології створення новин. Як на мене, Ви можете використовувати портал ГУРТ не лише як приклад громадського медіа, але як місце для публікації/апробації робіт/новин учасниками проекту.

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Шамков   5104 дні тому   #  

Щиро дякую, колегі!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5104 дні тому   #  

нічого нового, але все ж може комусь буде корисно:
https://www.youtube.com/watch?v=Bt1-at71_-A&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5103 дні тому   #  

Дійсно корисно ("нічого нового" - поняття дуже відносне). Дякую, Тарасе.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.