bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ГУРТ на The Black Sea NGO Forum 2011   

6-8 жовтня 2011 р. у Бухаресті відбудеться NGO Forum, і ГУРТ там буде. Ми спробуємо забезпечити Вам «віртуальний тур» на NGO Forum.



У цьому році тематика Форуму буде спрямована на бачення, стратегію і політику. Крім звичайних пленарних засідань з оцінки національних та регіональних подій будуть проведені тематичні дискусії з лідерства, демократизації, освіти, навколишнього середовища. Обговорюватимуться регіональні моделі співпраці, права дітей, відбудеться моніторинг соціальної політики і її соціального значення.

Програма Форуму

Якщо у Вас є питання, відповіді на які я б могла знайти на цьому заході, побажання, свої думки щодо цієї події, або Вас цікавлять конкретні питання до конктерної особи - можете писати їх у цьому блозі. Буду Вашим особистим кореспондентом :)

Сайт NGO Forum: http://blackseango.org/new/?p=836

Коментарі

Alla Zhuravel   4580 днів тому   #  

Форум розпочато. На заході є представники ІГС з Албанії, Вірменії, Азербайджану, Бельгії, Болгарії, Греції, Франції, Грузії, Німеччини, Польщі, Молдови, Румунії, Росії, Швеції, Тунісу, Туреччини, України, США.
http://i.piccy.info/i7/0ff7cd1bcd2345f167fdc4f7dd3f0dcf/1-5-469/46414669/PA061782_500.jpg

Вже виступив Стефан Нільсон (Президент Європейського Економічного та Соціального Комітету). Крім того, що п. Стефан подякував усім учасникам, які прибули на Форум, ще й повідомив про готовність Комітету підтримувати нові проекти та нові ініціативи ІГС.
http://i.piccy.info/i7/414290b97446e20524a668014375b078/1-5-469/47192629/PA061776_500.jpg

Дору Костеа (Міністр Румунського Міністерства закордонних справ) висловив своє захоплення тим, як розвинулись, на сьогодні, ІГС, але і застережив, що перед нами ще довгий шлях до у роботі над вдосконаленням та отриманні визнання іншими. Також, закликав ІГС будувати між собою ворота та мости співпраці, але не кордони. Та рухатися на СХІД, а не на ЗАХІД.
Далі буде…

http://i.piccy.info/i7/15a235b3c6cf370d73df7b467d1467f3/1-5-469/49282830/PA061786_500.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4579 днів тому   #  

дуже інтригує заклик рухатись на СХІД. на СХІД від чого чи від кого?

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4579 днів тому   #  

Міністр говорив про СХІД та ЗАХІД не у значенні території чи континету, а у значенні явища природнього. Тобто, як сонце сходить і піднімається угору, так і ІГС повинні досягати вершин і не згасати на горизонті ІІІ сектору та не заходити у тінь.
Залагом, він часто говорив такими епітетами :)

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4579 днів тому   #  

На Форумі все іде за графіком - це радує. Але часто NGO Форум нагадує політичний. Всі спікери чомусь політично обгрунтовують свою присутність на заході.

Представник із Росії Борис Кузнєцов заявив: «Ми хотіли з Україною по братському будувати відносини, але зрозуміли, що вони і не такі братські, коли в Україні змінилася влада, і тепер треба будувати ці стосунки на прагматичному рівні.»

Міністр закордонних справ Франції, офіційно оприлюднив: « Якщо В. Путін знову стане президентом Росії, то це значно погіршить ситуацію в Чорноморському регіоні. Це особливо не приємно для Західної Європи, але офіційно цього ніхто не хоче визнавати. Взагалі ЄС страждає від відсутності політики добросусідства між країнами регіону Чорного моря.»

Далі буде...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4578 днів тому   #  

Алло, твої повідомлення дедалі більше нагадують "сводкі с фронта", що ж буде далі...

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4578 днів тому   #  

Алло, дякую за репортажі. Цікава думка "як сонце сходить і піднімається угору, так і ІГС повинні досягати вершин і не згасати на горизонті ІІІ сектору та не заходити у тінь..."

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4578 днів тому   #  

Цікаво дізнатися про NGO Греції.

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Сухобойченко   4576 днів тому   #  

Алла, чи були прийняті рішення, декларації, зокрема по правам дітей?

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4575 днів тому   #  

Пане Сергію, перепрошую за затримку з відповіддю. Стосовно захисту прав дітей. Під час пленарних засідань, спікери розповідали про свої організації, які успішні проекти вони реалізували, яким чином допомагають малозабезпеченим дітям та дітям із вразливих категорій сімей, дітям сиротам. На жаль, жодних рішень чи пропозицій обговорено не було. Цікавий досвід представили такі організації, як Education Volunteers Foundation (Turkey), Ovidiu Rom Foundation (Romania), Civil Society Development Foundation (Romania). Представниці цих організацій розповіли про вплив зміни освітніх програм у школах, роботі з вчителями та батьками. І повідомили, що більше інформації можна дізнатися на їх сайтах.

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4575 днів тому   #  

Пані Анно, представник Грецької організації був присутній лише перший день, на відкритті, тому вибачте, що не змогла допомогти Вам.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4575 днів тому   #  

Дякую за цікаву інформацію.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.