bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

День без авто: Велосипедом на роботу (Київ)
20.09.2016

22 вересня 2016 р. в усьому світі відзначають День без авто. Цього дня пропонується відмовитися від використання приватного авто на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або пішої ходи. У цей день ми запрошуємо жителів Києва їхати на роботу чи навчання саме велосипедом, аби показати, що велосипед справді може бути зручним, швидким та дешевим транспортом для щоденних поїздок. Кожен та кожна, хто уже їздить велосипедом на роботу або хоче спробувати приїхати з нами, запрошені на міні-сніданок біля Лядських воріт. 

Дуже часто ми не замислюємось над тим, як пересуваємось по місту. Зазвичай люди просто сідають в автівку, навіть якщо було б зручніше та раціональніше поїхати на громадському транспорті, велосипеді чи пройти пішки.

День без авто — привід утриматися від використання автомобіля хоча б на один день. Подія проходить у рамках Європейського тижня мобільності, слоган якого цього року “Розумна і стала мобільність – інвестиція в Європу“. Дотримання практик розумної мобільності, таких як піша хода, їзда на велосипеді, комбінування способів пересування може мати позитивний вплив на ваше життя, на майбутнє вашого міста і суспільство в цілому. Окрім того, що розумна мобільність робить нас здоровішими, вона сприяє розвитку місцевої економіки, бо пішоходи, велосипедисти і користувачі громадського транспорту купують більше товарів у місцевих магазинах, ніж водії автомобілів.

Головні події цього дня:  осінній день “Велосипедом на роботу”

Велосипедом на роботу 22 вересня 2016 року

Очікувана зустріч велосипедистів на Майдані Незалежності у Києві. У цей день ми запрошуємо жителів Києва їхати на роботу чи навчання саме велосипедом, аби показати, що велосипед справді може бути зручним, швидким та дешевим транспортом для щоденних поїздок. Кожен та кожна, хто уже їздить велосипедом на роботу або хоче спробувати приїхати з нами, запрошені на міні-сніданок біля Лядських воріт. З нас – смаколики, з вас – кава і чай.

Дрес-код: одяг — це ваш вибір, але ми пропонуємо вам спробувати сісти на велосипед у повсякденному чи діловому одязі.

Розклад Дня без авто/Велосипедом на роботу:

  • 08:00 – старт програми на Майдані (зустріч колон і велосипедистів з різних районів Києва, сніданок)
  • 08:30 – спільне фото
  • 08:45- 09:00 – нагородження конкурсу “Велопрацедавця”
  • з 09:00 – для всіх, хто не поспішає на роботу, спілкування та музика

Велосипедистам, що вперше їдуть на роботу

Ви можете приїхати самостійно, спланувавши свій веломаршрут за нашими порадами. Не забудьте про міську електричку! У ній велосипед можна перевозити безкоштовно, а найближча до Майдану зупинка – “Вокзальна” чи “Зеніт”.

Також з деяких районів міста до Майдану вирушатимуть організовані велоколони під супроводом наших велоактивістів. Щоб стати веловедучим колони, зареєструйтесь, будь ласка.

Список з часом старту колон з різних районів Києва, місцями збору та контактами веловедучих шукайте на мапі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.