bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація фрагмента фільму про ромських громадських діячок
30.03.2017

30 березня о 17.45 в Домі кіно (вул. Саксаганського, 6, Київ, Біла зала) відбудеться презентація тизера першого документального фільму про сучасних ромок, громадських діячок і мисткинь, що живуть і працюють в Україні. Відео буде представлене в ході презентації проекту «Думайдан 2017: гуртуймося біля шатра порозуміння» в рамках правозахисної програми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA».

Сім харизматичних, талановитих і цілеспрямованих ромських жінок вперше у фокусі українського документального кіно і візуальної антропології. Які завдання ставили перед собою автори? Що таке включене спостереження і чи насправді в проекті сім історій? Як відбувається творення простору міжкультурного діалогу на знімальному майданчику? На запитання відповідатимуть автори фільму.

Спікери: Наталія Зіневич, ромолог, старша наукова співробітниця Інституту археографії та джерелознавства імені Грушевського НАНУ, співавторка ідеї проекту;
Роман Блажан, режисер і співавтор ідеї проекту, голова громадської організації “Платформа для змін “Ре:Дизайн”.

Про проект. Героїні фільму - суспільно активні жінки, відомі та шановані у ромському середовищі. Серед них, зокрема, поетеса Рані Романі (Раїса Набаранчук), президентка ромського жіночого фонду «Чіріклі» Юлія Кондур та актриса музично-драматичного ромського театру «Романс» Міла Крикунова. Зйомки проекту тривають: знімальна група вже побувала у Києві, Одесі, Броварах, Чернігові і ще планує знімати в Дніпрі та Харкові. Режисер - Роман Блажан, оператор - Михайло Волков.

Проект “Сім успішних історій ромських жінок України” реалізує громадська організація “Платформа для змін “Ре:Дизайн” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.
Річний проект “Думайдан-2017: гуртуймося біля шатра порозуміння”, в рамках презентації якого буде представлений тизер фільму, має на меті визначення причин непорозуміння між людьми з різних етнічних груп в суспільстві України та пошук шляхів їх недопущення.
Захід організовано в рамках проекту з інституційної розбудови УГСПЛ за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні, а також за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини “Docudays UA”.

Контакти

  • Олена Ріпа
  • (063) 584-78-92

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.