bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

WikiGap 2018 – наповнюємо Вікіпедію статтями про жінок
16.03.2018

Запрошуються всі зацікавлені редагувати та створювати статті в українській Вікіпедії про значимих жінок. Захід ініційовано Посольством Швеції в Україні, за підтримки Могилянської школи журналістики та ГО «Вікімедіа Україна». Участь за умов реєстрації.

Коли і де? 17—18 березня — онлайн, цілодобово, там, де вам зручно.

17 березня — у Могилянській школі журналістики, НаУКМА, вул. Волоська, буд. 8/5, корпус 4, «Медіацентр DFJ». Реєстрація обов'язкова. Заповніть, будь ласка, форму:
https://goo.gl/forms/roXxUW6xAmb1Kz0B3

Навіщо?

Вікіпедія є найбільшою онлайн-енциклопедією в світі, яка створюється її користувачами. Знання – це сила, і Вікіпедія здатна розширити наше уявлення про світ. Проте і в онлайн-енциклопедії, як і в суспільстві загалом, існує дисбаланс між кількістю статей про жінок та чоловіків та нерівність у гендерному складі активних редакторів цього проекту.

90% авторів статей в Вікіпедії – чоловіки. В енциклопедії в чотири рази більше статей про чоловіків, ніж про жінок. Ця статистика відрізняється залежно від країни, але, попри дрібні відмінності, картина ясна: інформації про жінок значно менше, ніж про чоловіків, незалежно від мови, якою Ви читаєте статті на Вікіпедії. Наприклад, в українській Вікіпедії кількість біографічних статей про жінок становить менше 14% від загальної кількості біографічних статей. Ми хочемо це змінити.

WikiGap — це захід, під час якого люди з багатьох країн світу зберуться разом для розширення контенту і написання статей для Вікіпедії про видатних жінок, експерток різних сфер. Разом ми намагаємося створити більш гендерно рівний Інтернет і зрештою – гендерно рівний світ.

Сторінка заходу у Вікіпедії

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.