bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочато реєстрацію на участь в Олімпіаді з консультування клієнтів 2020!
07.11.2019

Відкрито реєстрацію на Національну Олімпіаду юридичних клінік з консультування клієнтів 2020. Чвертьфінали пройдуть в Острозі, півфінал та фінал – в Польщі. Дедлайн – 20 листопада 2019 року.

Змагання з консультування цього року не будуть схожі на жодні інші, адже їх органызовано спільно із польськими колегами!

І національний раунд складатиметься з двох частин української, де 12 команд змагатимуться між собою у двох чверть-фінальних раундах, та польської в якій 4 команди з найвищим рейтингом за результатами чвертьфіналів візьмуть участь у півфінальному, а дві команди у фінальному раунді. Переможець Змагань зможе представляти Україну на Міжнародних Змаганнях з консультування ім. Брауна-Мостена, які цьогоріч пройдуть у Сполучених Штатах Америки 15-18 квітня 2020 року (м. Тампа, штат Флорида, США). 

Одночасно з українськими командами, у Польщі змагатимуться їхні польські колеги тож команди з двох країх також зможуть зустрітися у дружніх раундах, аби ще краще натренувати свої скіли.

А тепер детальніше!

67 грудня 2019 року Асоціація юридичних клінік Україні на базі Національного університету “Острозька академія” (м. Острог, Рівненська область) проводитиме чверть-фінальні раунди Національної Олімпіади юридичних клінік з консультування клієнтів 2020!

4 команди, які здобудуть найбільше балів, отримають можливість продовжити участь у півфінальному та фінальному раундах, які відбудуться в Польщі наприкінці січняпочатку лютого 2020 року.

Олімпіада з консультування це унікальні змагання серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників колегії (панелі) журі в складі не менше трьох суддів.
За кілька десятків років цей конкурс показав свою практичну цінність, адже він допомагає учасникам – майбутнім професійним правникам – підвищити власну майстерність при провадженні юридичної практики; розвинути аналітичні та комунікативні навички в роботі з клієнтом. А ще проведення змагань на національному рівні дозволяє підтримати обмін досвідом якісної підготовки юристів на міжнародному рівні, де Україна була представлена вже близько десяти разів.

 

В Україні Змагання відбуваються вже шостий рік поспіль, а загалом – вже більше десяти разів.
Тема цьогорічних Змагань: “Damage to Property (Civil Law). This includes nuisance, negligence and trespass but excludes Landlord and Tenant Law.” “Майнова шкода (цивільне законодавство). Включає перешкоди в здійсненні права власності, недбалість та зловживання, однак виключає відносини оренди”

Фабули до чверть фінальних раундів можна завантажити тут.

До участі в Олімпіаді допускаються учасники (консультанти) юридичних клінік України, які стали переможцями внутрішнього (клінічного) раунду Змагань з консультування, або направлені (визначені) юридичною клінікою. Також до участі автоматично допускається команда-переможець Регіональних Змагань з консультування клієнтів. 

Кілька ключових фактів про цьогорічну Олімпіаду:
1. Як і минула, цьогорічна Олімпіада відбуватиметься виключно англійською мовою.
2. Процес реєстрації включатиме попередній відбірковий етап (детальніше - нижче).
3. Максимальна кількість команд-учасниць – 12. У випадку більшої кількості заявок, журі, яке складатиметься з майбутніх суддів Олімпіади, обере учасників за результатами оцінювання завдання відбіркового етапу.
4. Українська частина Змагань проходитиме у два чвертьфінальні раунди, в яких братимуть участь усі команди. 4 команди з найвищим рейтингом зможуть продовжити змагання в Польщі. Команда, яка переможе у фіналі стане переможцем Національної Олімпіади юридичних клінік України з консультування клієнтів 2020.
5. Витрати на проїзд, проживання та харчування команди покривають самостійно. Також умовою участі в українській частині Змагань є сплата організаційного внеску в розмірі 500 (п’ятиста) гривень з команди. Організаційний внесок сплачують лише відібрані команди. Для учасників Змагань буде заброньоване житло від Національного університету “Острозька академія” (квартири та котеджі на кілька кімнат, кімнати 2 та 3 місні, середня вартість яких за добу для дорослих складає 150 грн., для студентів - 75 грн.). Більш детальна логістична інформація буде надіслана учасникам та учасницям відібраних до участі команд.
6. Організатор забезпечує підбір та участь суддів, акторів, які виконуватимуть ролі клієнтів, а також нагородження учасників дипломами. Також Організатор сприяє у подальшій участі чотирьох команд у польській частині Змагань та комунікації команди-переможця з Оргкомітетом міжнародних змагань.
7. Організатор надає командам відібраним до участі у Змаганнях логістичну інформацію щодо орієнтовної вартості та місць для проживання й харчування, іншу організаційну інформацію.

Правила Олімпіади та критерії оцінювання під час чверть-фінальних раундів будуть такими ж, як і в минулі роки. З ними можна ознайомитися, наприклад, у публікації про минулорічну ресєтрацію. Оновлені правила, адаптовані до спільного україно-польського раунду ми опублікуємо згодом.

Поступово ми також сформуємо та опублікуємо допомжні матеріали, які сприятимуть ще більш якісній підготовці Вашої команди до участі.

Для реєстрації команді необхідно заповнити реєстраційну форму, перед тим виконавши відбіркове завдання, а саме: запис відео – фрагменту інтерв’ювання клієнта, яке охоплює вступний етап інтерв’ю – від знайомства до вільної розповіді клієнта. Інтерв’ю проводиться англійською мовою. Команда довільно обирає клієнта, фабулу (за потреби). Обов’язковими умовами цього завдання є: 1) тривалість до 10 хв.; 2) анонімність – тобто, ніщо у відео не повинно вказувати на приналежність команди до певної юридичної клініки чи закладу освіти; 3) звук на відео повинен бути достатньо якісним, щоб члени журі могли чітко чути, про що говорять консультанти та “клієнт”. Також, розмір відео не повинен перевищувати 100 МВ, тому, за потреби, слід попередньо його стиснути. Це можна зробити за допомогою будь-якого безкоштовного сервісу, наприклад:
https://www.ps2pdf.com/compress-mp4
https://clipchamp.com/en/video-compressor
https://www.youcompress.com/
Корисними для виконання цього завдання можуть бути відео із Міжнародних Змагань попередніх років (англомовні), оскільки національні та міжнародні критерії, здебільшого, співпадають.

Зверніть увагу, що у випадку надходження більше, ніж 12 заявок на участь, судді відбиратимуть учасників Змагань саме за результатами оцінки цього завдання!

Реєстрація завершується 20 листопада 2020 року о 23.59. Підтвердження або відмову в участі зареєстровані команди отримають на зазначені у реєстраційній анкеті електронні адреси не пізніше 22 листопада 2019 року.

НЕ ПОЧИНАЙТЕ ЗАПОВНЮВАТИ ФОРМУ, ДОПОКИ У ВАС НЕ БУДЕ ГОТОВОГО ДО ЗАВАНТАЖЕННЯ ВІДЕО, АДЖЕ ЗБЕРЕГТИ ЇЇ І ПОВЕРНУТИСЯ ПІЗНІШЕ ДО ЗАПОВНЕННЯ НЕМОЖЛИВО!

Контактна особа із проведення Олімпіади юридичних клінік з консультування клієнтів 2019 – Марія Цип’ящук, +38 097 703 48 55, +38067 363 41 31, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.