bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс “Юний гідролог - 2020”
17.02.2020

Одеський державний екологічний університет оголошує конкурс “Юний гідролог - 2020”, який проводиться в рамках серії конкурсів “Юний науковець”. Інформацію та умови участі дивиться у прикріплених файлах.

Ми пізнаємо цінність води лише коли колодязь пересихає”

Бенжамін Франклін

 

Сектор по роботі з учнівською молоддю ОДЕКУ спільно з кафедрою гідрології суші ОДЕКУ в рамках серії конкурсів «Юний науковець» проводятьконкурс «Юний гідролог – 2020» для учнів 9-11 класів з предметів природничого напрямку.

Конкурс «Юний гідролог» проводиться вчетверте і приурочений до щорічного святкування Всесвітнього дня води, який традиційно відзначається 22 березня.

 

Генеральна Асамблея ООН (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року) ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня як Всесвітнього дня водних ресурсів, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день водних ресурсів.

 

Мета конкурсу:

  • розширення та поглиблення знань учнів із навчальних предметів природничого циклу, які виносяться на зовнішнє незалежне тестування, та виявлення талановитої учнівської молоді старшої школи;
  • залучення учнівської молоді до навчання на рівні освіти «Бакалавр» за спеціальністю 103 «Науки про Землю».

 

Критерії оцінювання роботи:

  • науковість і повнота розкриття досліджуваного питання;
  • актуальність;
  • грамотність і логіка побудови роботи;
  • обґрунтованість та доказовість роботи;
  • якість оформлення роботи;
  • наявність власної позиції учасника конкурсу (висловлювання власних думок, пропозицій і рекомендацій з приводу вирішення певних проблем).

 

Окремою перевагою є наявність експериментальної та/або наочної (демонстраційної) частини роботи.

 

Заявки на участь приймаються до 12 березня. Захист робіт та нагородження переможців конкурсу «Юний гідролог – 2020» буде проходити 6 квітня на базі студентського коворкінгового креативного простору ОДЕКУ – Ecoprostir.

 

Участь БЕЗКОШТОВНА! 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Вода – запорука життя. Саме тому вчені приділяють велику увагу збереженню водних ресурсів планети. І, можливо, саме тому конкурс «Юний гідролог» є одним з найзатребуваніших серед юних дослідників.

Сучасний етап розвитку гідрології спрямований на дослідження водних ресурсів і водного балансу Землі та окремих регіонів, в тому числі і з урахуванням можливих кліматичних змін, прогнозування майбутнього стану водних ресурсів та на розв’язання проблем водозабезпечення посушливих регіонів, управління басейнами транскордонних річок. Розвиток гідрології характеризується автоматизацією гідрологічної мережі та регіональним узагальненням інформації про водний режим стосовно потреб різних галузей економіки.

Природні води на поверхні суходолу (річки, озера, болота, ґрунтові води, водосховища, канали) вивчає наука — гідрологія суші (англ. landhydrology).

 

Науково-педагогічний склад кафедри гідрології суші може надати консультації з гідрологічної тематики, що буде запропонована Вашою школою. Крім того, лабораторія гідрологічної інформації і розрахунків кафедри має чисельні вихідні гідрометеорологічні матеріали, які можуть бути використані в підготовці робіт, наприклад:

 

1. Дослідження гідрологічного режиму Хаджибейського лиману у зв’язку зі скидами стічних вод СБО Північна.

2. Гідроекологічний стан Придунайського озера Катлабух та його водогосподарське використання.

3. Дослідження водного режиму басейну р. Південний Буг.

4. Сучасний стан та проблеми використання озера Ялпуг-Кугурлуй.

5. Кількісна і якісна характеристика поверхневих вод суббасейна р. Прип’ять.

6. Особливості гідрологічного режиму річок Українських Карпат.

7. Аналіз формування катастрофічних паводків в гірських регіонах України.

 

Учаснику необхідно зареєструватися та надіслати підготовлену роботу в електронному вигляді (у форматі - *.doc, *.docx або *.pdf) на електронну  адресу: [email protected].

АНКЕТА для реєстрації за посиланням https://clc.to/ucw5fA. 

 

 

            Важливі дати:

  • 12 березня 2020 року дедлайн реєстрації на участь у конкурсі;
  • 22 березня 2020 рокуостанній день подання матеріалів;
  • 30 березня 2020 року оголошення результатів рецензування, а також секції (усної чи постерної), у якій учасник представлятиме свою роботу;
  • 6 квітня 2020 року– фінал конкурсу (захист робіт).   

 

ЗАХИСТ РОБІТ ПРОХОДИТЬ У 2 СЕКЦІЯХ: УСНІЙ ТА ПОСТЕРНІЙ.

  • В усній секції учасники готують презентації за темою виступу та презентують свою роботу перед членами жюрі. Тривалість одного виступу – до 15 хвилин (7 хв. на доповідь, 8 хв. на питання та відповіді). Просимо чітко витримувати регламент виступу.
  • Друга секція – постерна. Для цієї секції організовується окрема зона, в якій учасники розміщують свої постери. Члени журі по черзі спілкуються з кожним учасником постерної секції, задають питання та у форматі діалогу оцінюють якість роботи учня. Такий формат презентації роботи є дуже популярним у європейських освітніх закладах та вдало був запроваджений минулого року на конкурсах Юний науковець.

 

Серед всіх робіт обирається одна найкраща робота, якій присвоюється номінація «Гран-прі». В обох секціях кращі роботи розподіляються по І, ІІ або ІІІ місцях. Автори цих робіт разом з їх керівниками будь запрошені до участі в науковій конференції молодих вчених ОДЕКУ.

Кожен учасник конкурсу, незалежно від зайнятого місця у рейтингу, одержує сертифікат учасника. Подякою нагороджуються вчителі, під керівництвом яких підготовлено роботи фіналістів Конкурсу.

У разі виникнення питань звертатися:

завідувач Сектору по роботі з учнівською молоддю ОДЕКУ

Докус Ангеліна Олександрівна,

+38 (099) 653-28-53

Чекаємо на ваші роботи! Можливо, саме твоє дослідження переверне світ!

Контакти

  • +38 (099) 653-28-53

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.