bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

МОМ оголошує конурс для молодіжних ініціативних груп
11.11.2020

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні в рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад» оголошує конкурс для молодіжних ініціативних груп (МІГ) з Івано-Франківської, Волинської та Закарпатської областей.

Проєкт, що фінансується Посольством Великої Британії, сприяє зусиллям Уряду України зі зміцнення сталого розвитку та згуртованості громад завдяки залученню молоді.

До участі в проєкті запрошуються молодіжні ініціативні групи з:

Закарпатської області: Берегівський, Мукачівський, Рахівський, Тячівський, Ужгородський, Хустський райони;

Волинської області: Володимиро-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський, Луцький райони;

Івано-Франківської області: Верховинський, Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський райони.

Якщо ваша молодіжна ініціативна група відповідає всім нижченаведеним критеріям:

  • ініціатива налічує 20–25 осіб віком від 15 до 34 років, жінки та чоловіки представлені порівну;
  •   щонайменше 50% учасників є представниками таких соціальних груп: колишні трудові мігранти та члени їхніх родин, ВПО, люди з інвалідністю, ветерани або члени їхніх сімей, представники багатодітних сімей та сімей із низьким рівнем доходу, представники національних меншин тощо;
  •   наявність досвіду волонтерської діяльності та/або участі у заходах, пов’язаних із охороною довкілля;
  •   у вашому районі є діюча організація/юридична особа (наприклад, комунальна установа чи неурядова організація), яка працює з молоддю. Організація повинна мати можливість отримати та взяти на баланс обладнання, яке буде закуплено в рамках проєкту;
  •   зацікавленість у захисті довкілля в регіоні та готовність брати участь у відповідній роботі;
  •   готовність брати активну участь у серії тренінгів в рамках проєкту, включно з 11 одноденними семінарами із залучення коштів (фандрайзингу), розробки проєктів, комунікації, охорони довкілля, гендерної рівності тощо, а також у триденному практичному навчанні з екологічного моніторингу, зокрема у форматі онлайн, –

ТОДІ ми запрошуємо вас узяти участь у конкурсі серед молодіжних ініціативних груп для залучення до проєкту!

Кожна відібрана МІГ отримає грант до 3 350 фунтів стерлінгів  на реалізацію власних проєктів, направлених на розвиток громади, та безпілотник (дрон) для проведення регулярного моніторингу стану довкілля.

Пріоритет буде надаватися проєктам, спрямованим на охорону довкілля у відповідному районі.

Обрані МІГ повинні будуть відвідати всі тренінги, брати активну участь у всіх видах діяльності за різними компонентами проєкту, а також залишатися доступними для подальшої комунікації з МОМ в післяпроєктних заходах, таких як моніторингова діяльність, потенційні зустрічі з МОМ тощо.  Приблизна тривалість проєкту – до 4 місяців.

Обрані МІГ повинні мати доступ до якісного Інтернету та бути технічно оснащеними для участі в онлайн-тренінгах. Якщо МІГ не має доступу до якісного Інтернету/обладнання, вона повинна  заздалегідь повідомити про це МОМ для пошуку альтернативного рішення.

Молодіжні ініціативні групи, які буде відібрано для участі в проєкті, будуть залучені до таких компонентів проєкту:

І. Участь у тренінгах із розвитку громади.

МОМ проводитиме для кожної МІГ серію одноденних (8-годинних) тренінгів з питань розвитку проєктів, збору коштів (фандрайзингу), комунікації, демократії участі, прав людини, гендерної рівності/запобігання сексуальній експлуатації та жорстокому поводженню, охорони довкілля.  Під час тренінгів члени молодіжної ініціативної групи та активні члени громади матимуть змогу отримати необхідні знання про мобілізацію ресурсів та розвиток екологічної безпеки.

ІІ. Організація консультацій в рамках інклюзивного діалогу з питань екологічної стійкості на районному та обласному рівнях

За участі досвідченого тренера/фасилітатора кожна МІГ буде брати участь у консультаціях із місцевими, районними, регіональними органами влади та відповідними зацікавленими сторонами стосовно охорони довкілля, моніторингу та сталого розвитку.

III. Розробка проєкту громади

Після тренінгів кожна МІГ, за погодженням із тренерами та місцевими зацікавленими сторонами, підготує громадський проєкт. Діяльність повинна бути спрямована на соціальну згуртованість та охорону довкілля й передбачати активну участь різних соціальних груп громади: колишніх трудових мігрантів та членів їхніх родин, ВПО, людей з інвалідністю, ветеранів або членів їхніх сімей, багатодітних сімей, сімей із низьким рівнем доходу, національних меншин та етнічних груп.

Кожна відібрана МІГ отримає грант у розмірі до 3 350 фунтів стерлінгів на реалізацію власних проєктів, направлених на розвиток громади, та безпілотник (дрон) для проведення регулярного моніторингу стану навколишнього середовища. Остаточна сума гранту буде залежати від якості поданого проєкту та його відповідності загальній меті проєкту.

IV. Участь у практичному навчанні

Кожна МІГ буде задіяна в навчаннях щодо зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій за участю представників місцевих пожежних служб, служб надзвичайних ситуацій, поліції тощо, щоб стати краще підготовленою до протидії природним і техногенним небезпекам.

V. Управління безпілотниками та тренінги з їх обслуговування

Відібрані МІГ пройдуть навчання з управління та обслуговування закуплених безпілотників для моніторингу довкілля. Кожен тренінг буде проводитися експертом із дронів і включатиме як теоретичні, так і практичні вправи.

Щоб узяти участь у конкурсі, молодіжні ініціативні групи мають до 20 листопада 2020 року заповнити онлайн-анкету: http://bit.ly/долучайся

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до МОМ за електронною адресою: eceproject@iom.int

Просимо зауважити, що неповні анкети або анкети, що надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!

Контакти

  • http://ukraine.iom.int/ua/node/3310

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.