bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл: зміни до законодавства щодо управління культурною спадщиною
18.11.2020

До уваги ЗМІ, медіа-альянсів, асоціацій та компаній України, в чиїх компетенціях та у сфері діяльності висвітлення теми культурної спадщини!
 

30 листопада 2020 року Агентство з розвитку приватної ініціативи організовує онлайн круглий стіл, де презентуватиме Проект Закону України про внесення змін до законодавчих актів України щодо управління культурною спадщиною за участю територіальних громад та інститутів громадянського суспільства, розроблений експертами Мережі ОГС для підтримки громад зі спадщиною «Go Heritage!» та обговорений учасниками робочої групи проекту з числа представників Центральних органів місцевої влади, лідерів територіальних громад, інституцій громадянського суспільства.
 
«Go! Heritage» – неформальна мережа, своєрідний акселератор організацій громадянського суспільства, які здійснюють діяльність в напрямку підтримки та збереження місцевої спадщини малих громад України та прагнуть підвищити свій вплив та цінність у цих громадах. Мережа здійснює діяльність у чотирьох напрямках: безпосередня допомога громадам зі спадщиною; формування та розвиток професійного експертного середовища; формування іміджу мережі та зв’язків із громадськістю; сприяння якісним змінам національної політики та вдосконаленню законодавства України щодо культурної та природної спадщини (https://www.facebook.com/groups/goheritage).
 
Ми прагнемо відійти від характерних для пострадянської держави охоронних, обмежувальних підходів до культурної спадщини, акцентуючи увагу на потребі ефективного та розумного управління. Зазначене є особливо актуальним для місцевих громад, які внаслідок децентралізації отримали додаткові повноваження та відповідальність за спадщину і потребують дієвих механізмів управління нею. Крім того, варто створити законодавчі передумови для повноцінного залучення до збереження, використання та управління культурною спадщиною інститутів громадянського суспільства (громадських об’єднань, благодійних організацій тощо), які володіють значним людським та технічним потенціалом і виступають генераторами численних ініціатив у вказаній сфері.
 
Тож з цією метою ми ініціюємо внесення змін до низки законодавчих актів України щодо управління культурною спадщиною за участю територіальних громад та інститутів громадянського суспільства, і нашою першою вагомою ініціативою в цьому напрямку є згаданий Проект Закону. Розроблений законопроект у супроводі пояснювальної записки та порівняльної таблиці направлено до депутатів, голів та представників профільних комітетів Верховної Ради для прийняття ними рішення щодо подальшої долі ініціативи та які візьмуть участь у зазначеному круглому столі.
 
Захід організовується в рамках проекту АРПІ «Спадщина для розвитку: підвищення громадської участі у збереженні та використанні потенціалу спадщини місцевих громад України» за підтримки фонду NED.
Будемо щиро раді бачити Вас серед учасників круглого столу, який відбудеться у форматі Zoom з 16.00 до 17.30 год. за Київським часом.
Для участі у Круглому столі просимо підтвердити Ваш інтерес до події, заповнивши реєстраційну форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4Ta76W1uOMs2q4pJOfIjMK0ShyF0L1JBcwPKpy-GPvd7z4g/viewform?usp=sf_link. Після цього ми надішлемо Вам лінк для підключення до події.
 
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.