bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект WikiInvestigation оголошує конкурс грантових громадських розслідувань
19.09.2018

Проект WikiInvestigation, який реалізує Фонд Інновацій та Розвитку (IDF) за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс грантів на розслідування.

Проект “Підтримка запобігання корупції та проведення розслідувань  шляхом залучення громадськості на місцевому рівні (WikiInvestigation), який реалізує Фонд Інновацій та Розвитку (IDF) разом із партнерами за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс на проведення грантових громадських антикорупційних розслідувань.

Про це повідомили організатори https://www.wikiinvestigation.org/конкурсу.

Головна мета конкурсу – проведення низки розслідувань з документально доведеними корупційними правопорушеннями.

Тобто, громадський детектив повинен не просто описати корупційну схему, а довести її. А також на основі свого розслідування написати заяву про вчинення правопорушення до відповідних антикорупційних органів.

Перевага надаватиметься розслідуванням, направленим на припинення системної корупції або на викриття корупційного злочину із сумою збитку понад 500 000 гривень.

Розмір гранту – 500 євро.

З вимогами до проведення розслідування та публікації його на сайті з метою отримання гранту можна ознайомитись ТУТ https://docs.google.com/document/d/1PGRcjubIqw7kXs8vZlrTFmipOdQi9Plxx_WV_8J3msI/edit А договір публічної оферти про отримання гранту за проведене розслідування корупційних злочинів можна прочитати ТУТ https://docs.google.com/document/d/1aIuU09J3FN4lIAXEWBes6ruziEOd2kuQ2FSihjcXCfg/edit

Заявки на проведення розслідування можете заповнювати ТУТ  https://www.wikiinvestigation.org/investigation

Проект реалізується у п’яти пілотних містах: Харків, Одеса, Дніпро, Чернівці та Житомир і розслідує корупцію у таких сферах: освіта, медицина, екологія та природні ресурси, соціальна сфера та кримінальна юстиція.

WikiInvestigation - це проект, створений для того, щоб об’єднати зусилля громадськості та протидіяти корупції шляхом спільного виявлення та розслідування корупційних схем. 

«Ми створюємо мережу небайдужих людей, які стануть справжніми бетменами у боротьбі з корупцією», - говорить координатор проекту у соціальній сфері Людмила Євсєєнко і додає:

«Незважаючи на те, що існує велика кількість онлайн-інструментів для проведення розслідувань, на сьогодні все ще не вистачало ефективної платформи для підтримки комплексного та безперервного діалогу між активістами, громадськістю та правоохоронними органами задля виявлення корупційних справ на місцевому та центральному рівнях. 

І саме, щоб вирішити цю проблему, в рамках проекту ми створюємо платформу з новою концепцією проведення розслідувань. В її основі закладено принцип Вікіпедії - де всі можуть стати співавторами. Це буде сrowd-розслідування (громадське розслідування) корупційних схем. Водночас вирішальним буде голос того, хто буде не голослівним, а принесе конкретні вагомі докази корупційних правопорушень».

Контакти

Коментарі

Зализняк Евгений   2039 днів тому   #  

Интересует Киевская обл. можно ли подать заявку?

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Мельник   2039 днів тому   #  

Модна! Заповнюйте форму на початок розслідування!

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Мельник   2039 днів тому   #  

Хоча у нас пілотні регіони, але вас ніщо не повинно стримувати, щоб провести якісне розслідування з доведеним корупційним правопорушенням

  •   Пiдписатися на новi
Зализняк Евгений   2039 днів тому   #  

Спасибо

  •   Пiдписатися на новi
Олег Пышный   2027 днів тому   #  

Вітаю всіх. Подивиться сайт www.ekolog000.ltd.ua (якщо його не закрили) про отруєння України та всього Світу безхозними РАДІОАКТИВНИМИ відходами у Донецькій області , так як радіація має змогу разноситись на великі відстані, а зараз пійдуть дощі та сніг і буде все змиватися та развітрюватись на всі області України та Европи.
У мене немає організації щоб приймати участь у конкурсі на освітлення цього міжнародного злочину.
Всіх або купили або залякали злочинці та чиновники які "кришують" цей злочин

  •   Пiдписатися на новi
Зализняк Евгений   2027 днів тому   #  

Из Горловки? Просто в Донбассе больше неоткуда. Хотя это только слухи!!!

  •   Пiдписатися на новi
Олег Пышный   2027 днів тому   #  

Слухі - це для тих кого купили

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.