bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна організація IREX запрошує до співпраці у проекті USAID ПУЛЬС
29.10.2019

Міжнародна організація IREX оголошує відбір заявок на участь у проекті ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») для бібліотек та громадських організацій. Дедлайн - 15 листопада 2019 року.

Міжнародна організація IREX оголошує відбір заявок на участь у проекті ПУЛЬС(«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») для бібліотек та громадських організацій об’єднаних територіальних громад (ОТГ)або громад, що перебувають у процесі становлення.

До участі запрошуються команди бібліотек та громадських організації України з Одеської, Чернігівської, Житомирської, Полтавської, Київської, Запорізької, Луганської, Донецької, Вінницької, Сумської, Львівської, Черкаської, Хмельницької, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Чернівецької областей,  що входять до об’єднаних територіальних громад (ОТГ)або перебувають у процесі становлення ОТГта прагнуть долучитись до підтримки впровадження децентралізації. Вітаються заявки, як від команд, що були учасниками  проекту ПУЛЬС попередні роки, так і нові команди.

Громадські організації заохочуються до адміністрування декількох громад в межах однієї області[1]

Метою діяльності учасників проекту ПУЛЬС є сприяння інформуванню громадян щодо особливостей місцевого самоврядування, налагодження співпраці із місцевою владою та розробка дієвих підходів у залученні активних громадян до розвитку громад та прийняття рішень на місцях.

Учасниками стануть команди (громадська організація+бібліотека\и громад), які виявлять зацікавленість у подальшій співпраці з IREX та продемонструють високий рівень мотивації.

Коротко про проект

Проект USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) впроваджує Асоціація міст України у співпраці з IREX/Україна. ПУЛЬС працює над формуванням належного правового поля децентралізаційної реформи в Україні,  збільшення ресурсів місцевого самоврядування та здатності громад ними ефективно розпоряджатись, збільшення спроможності та професійного рівня усіх долучених до реформи груп.

Підтримка від IREX

IREX надасть:

-       всебічну інформаційну підтримку своїм партнерам задля підвищення їх обізнаності та впровадження діяльності в громадах (наповнення Facebook групи (IREX-PULSE); щотижневі дайджести новин, надіслані електронною поштою; візуалізація даних та інфографіка; вебінари на різні тематики);

-       набір інформаційних матеріалів для використання під час проведення заходів та  розповсюдження  у громадах серед мешканців;

-       грантову підтримку у розмірі від 800 дол. США до 1700 дол. США для кожної пари (ГО+бібліотека), що мають бути використані на проектну діяльність;

-       консультації  спеціаліста з проведення соціологічних досліджень та аналізу даних;

-       консультації від профільних регіональних консультантів Асоціації міст України.

Що очікується

Бібліотеки та громадські організації  візьмуть участь у 2-денному тренінгу, організованому IREX, у січні 2020 року задля підвищення знань у сфері реформи місцевого самоврядування. Надалі, відібрані команди, отримають інформаційні матеріали та грантову підтримку на проведення ряду заходів із залученням громадян до реформи місцевого самоврядування (протягом лютого-травня 2020 року).

Як розподілятиметься грантова підтримка

  • 800 дол. США на пару бібліотека+ГО – щонайменше 5 (п’ять) інформаційних заходів із залучення громадян до процесу реформи децентралізації[2]. Кількість грантів обмежена.
  • 1000 дол. США на пару бібліотека+ГО – щонайменше 4 (чотири) інформаційні заходи із залучення громадян до процесу децентралізації та організація проходження 1 (одного) курсу дистанційного навчання для групи охочих громадян (перелік курсів дистанційного навчання буде наданий організацією IREX та стосуватиметься розвитку професійних навичок в умовах децентралізації). Кількість грантів обмежена.
  • 1700 дол. США на пару бібліотека+ГО – щонайменше 3 (три) інформаційні заходи із залучення громадян до процесу децнтралізації, організація проходження 1 (одного) курсу дистанційного навчання для групи охочих громадян (перелік курсів дистанційного навчання буде наданий організацією IREX та стосуватиметься розвитку професійних навичок в умовах децентралізації) та 1 (одна) навчальна поїздка по обміну досвідом між сусідніми ОТГ (дружній візит, інспекція, тощо) та\або проведення навчального заходу (тренінгу) з питання, що є пріорітитним для мешканців громади (запровадження гендерних ініціатив, зелена інфраструктура, безпека в ОТГ тощо). Кількість грантів обмежена.

 

Для участі в конкурсі необхідно до 15 листопада 2019 року включно подати пакет наступних документів:

  • Заповнені форми заявок на участь (окремо від ГО та окремо від бібліотеки)
  • Детальний робочий план із датами
  • Бюджет
    • Свідоцтво про державну реєстрацію ГО
    • Рішення про внесення до Реєстру неприбуткових організацій та установ ГО
    • Наказ про призначення директора або особи, яка уповноважена на підписання грантової    угоди або Протокол ГО
    • Довідка про банківські реквізити ГО
    • Наказ про облікову політику організації (за наявності) ГО
    • Статут ГО (Скановану версію)                                      

 Уся іформація доступна за лінком: https://cutt.ly/mexxqSy

Заявки приймаються виключно електронною поштою на адресу [email protected]з темою листа ЗАЯВКА_ПУЛЬС_НАЗВА Вашої ГО + НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ до  15 листопада 2019 року включно.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до менеджерки проекту Тетяни Дементьєвої:  

(044) 537 06 04, [email protected].

Переможці відбору будуть повідомлені електронною поштою 03 грудня 2019 року.

 Проект ПУЛЬС виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


[1] У результаті позитивного розгляду заявки, ГО претендуватиме на збільшений грант з розрахунку на кількість підтриманих громад, загальна кількість яких не може перевищувати п’ять (5).  

[2] Включає в себе та не обмежується: організація та проведення інформаційних кампаній (вуличний консультаційний пункт, жива бібліотека, зустріч з головою ОТГ, інформаційний квест тощо), проведення досліджень (наприклад, збір потреб мешканців громади), надання консультаційної підтримки від експертів АМУ.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.