bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call для режисерів і художників, які працюють з відео і темами ЛГБТ+
10.12.2019

Фонд ІЗОЛЯЦІЯ та ГО КиївПрайд за підтримки Human Rights Fund 2019 розпочинають довготривалий проєкт Coming Out of Isolation 2.0, націлений на подолання дискримінації, ксенофобії та упередженого ставлення до представників(ць) ЛГБТ+ спільноти в Україні.

Його мета — за допомогою сучасного мистецтва неупереджено та критично говорити про різні гендерні ідентичності, а також сприяти видимості та рівноправному включенню ЛГБТ+ людей у суспільне життя.

До участі запрошуються всі українські художники, художниці, режисери та режисерки, незалежно від віку, гендерної ідентичності та регіону проживання, які вже працюють або хотіли б працювати з медіумом відео та готові за підтримки менторів(ок) створити відеороботу, що висвітлювала б різні аспекти життя ЛГБТ+ людей.

Проєкт складатиметься з кількох етапів:

  1. Перший — місячна резиденція у фонді ІЗОЛЯЦІЯ (27 січня-28 лютого 2020 року).

  2. Другий — публічний пітчинг проєктів за результатами резиденції (10 березня), після якого успішні учасники отримають малі гранти у розмірі 50 тис. гривень на реалізацію власної відеороботи.

  3. Третій етап — закінчення роботи над роботами (травень-2020).

  4. Протягом літа-осені 2020 відео будуть показані у регіонах України та включені до програм київського ПрайдТижня та проекту з мобільності в регіонах України Community Culture Bus / Гуртобус.

Під час резиденції та протягом роботи над власними проєктами з резидентами(ками) працюватиме менторка, художниця Аліна Клейтман. Також під час резиденції відбудуться воркшопи та лекції для її учасників(ць) та для ширшої аудиторії від запрошених лекторів(ок), серед яких художниця та режисерка Оксана Казьміна, арт-критикиня та режисерка Ута Кільтер, режисер Роман Блажан.

Щоб взяти участь у резиденції, потрібно податися на open call до 25 грудня. Заявка має складатися з резюме та портфоліо художника(ці) або режисера(ки), а також короткого (до 400 слів) мотиваційного листа, в якому пояснюється, чому кандидат(ка) хоче працювати з ЛГБТ+ тематикою. Всі документи мають бути надіслані у форматі PDF на пошту [email protected] з назвою файлу – Прізвище_Ім’я апліканта(ки).

Імена 4-5 обраних резидентів і резиденток будуть оголошені 28 грудня 2019.

Учасникам(цям) з інших регіонів (максимум 3 персони) на час резиденції надається житло в Києві та будуть відшкодовані витрати на проїзд по Україні. Щодо компенсації супровідних витрат учасникам резиденції можна звертатися до фонду ІЗОЛЯЦІЯ за адресою [email protected] або за телефоном +380 50 477 26 20. 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.