bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для громад на отримання грантів з підвищення енергоефективності
13.12.2019

Міста та об’єднані територіальні громади запрошуються до участі у конкурсі на отримання грантів для підтримки впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності громадських будівель. Максимальна сума гранту не буде перевищувати десять тисяч євро. Дедлайн - 10 січня 2020 року.

Відповідно до грантової угоди між компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale

Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» (далі – GIZ), що діє за дорученням Уряду Німеччини, та

Міжнародної громадської організації "Центр Сприяння Житловим та Муніципальним Реформам" (МГО ЦСЖМР) в рамках проекту «Енергоефективність у громадах II» для реалізації «Механізму підтримки послуг з підвищення енергоефективності в громадських будівлях», МГО ЦСЖМР запрошує міста та об’єднані територіальні громади (надалі спільно - «муніципалітети»), подавати заявки на отримання грантів 1 для підтримки впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності громадських будівель, в тому числі муніципальних лікарень міст та об’єднаних територіальних громад.

1. Передумови

Забезпечення фінансово доступного, надійного та сталого енергопостачання є питанням високої політичної ваги в Україні. Значне зростання цін на енергоносії протягом останніх років лягає тягарем на споживачів та спонукає їх до заощадження енергії. До 2020 року п’ята частина з близько 100 000 громадських будівель країни повинна бути термомодернізована. У той же час, багато громад не мають доступу до фінансування заходів з енергоефективності. Іншими перепонами на цьому шляху є нестача даних про показники енергоспоживання громадських будівель, а також брак фахових знань для розробки прийнятних та переконливих з точки зору енергоефективності проектних пропозицій.

Комунальний енергетичний менеджмент може допомогти у цьому питанні, надавши можливість громадам приймати обґрунтовані рішення з реалізації заходів з енергоефективності. З метою активізації діалогу та співпраці між містами та постачальниками послуг з енергоефективності у рамках проекту «Енергоефективність у громадах II» було створено механізм підтримки послуг з енергоефективності для громадських будівель. Цей механізм надає містам-партнерам співфінансування у розмірі до 70 відсотків на придбання послуг з енергоефективності. Проект планує надання грантового співфінансування муніципалітетам, які, у багатьох випадках мають можливість залучення фінансових ресурсів (як з бюджетів різних рівнів)

Очікуваний період надання грантової підтримки: січень – червень 2020 р.

Очікуваний період виконання всіх робіт та послуг до 31 травня 2020 р.

Інформація щодо прийнятності

До участі в конкурсі запрошуються міста, а також міські ОТГ з чисельністю населення до 200 000 осіб. Заявка може бути поданою від комунального некомерційного підприємства (КНП) міської ради.

Будь-які запитання повинні подаватись у письмовій формі на електронну адресу [email protected] до 17:00 (за київським часом), до 26 грудня 2019 року.

Відповіді на запитання будуть надані всім учасникам до 31 грудня 2019 року

Повна інформація за посиланням

Джерело

Контакти

Коментарі

Наталя Бондаренко   1575 днів тому   #  

ДОБРОГО ДНЯ СІЛЬСЬКІ РАДИ МОЖУТЬ ПРИЙМАТИ УЧАСТЬ

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Машенко   1568 днів тому   #  

Наталя, як я розумію, то запрошують - "міські ОТГ з чисельністю населення до 200 000 осіб". Ви входите до складу ОТГ? До вашого ОТГ входить місто? Якщо так, то думаю що можливо.
Але мої відповіді можуть бути и хибними, тому що я не маю ніякого відношення до грантодавців, це моя особиста думка :)

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Машенко   1568 днів тому   #  

Наталя, грантодавці не преглядають цей сайт, а усі питання треба було задавати на майл - [email protected]. Ви чмабуть не уважно читали:
"...Будь-які запитання повинні подаватись у письмовій формі на електронну адресу [email protected] до 17:00 (за київським часом), до 26 грудня 2019 року"

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.