bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма підтримки волонтерства у молодіжних центрах
15.02.2021

В межах проєкту «Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії (Активні Громадяни)» Британська Рада реалізовує грантову програму підтримки волонтерства у молодіжних центрах.

Британська Рада впроваджує проєкт “Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії (Активні Громадяни)”, який фінансується Посольством Великої Британії в Україні у рамках Фонду запобігання конфліктів, сприяння стабільності та безпеці.

Мета проєкту: сприяти соціальній згуртованості громад через зміцнення молодіжних центрів, молодіжних рад та громадських організацій у розвитку навичок та впевненості молоді, наданні практичного досвіду активного громадянства, соціальної залученості та впливу на позитивні зміни у житті молоді. 

 

В межах проєкту Британська Рада реалізовує грантову програму підтримки волонтерства у молодіжних центрах

В межах конкурсу молодіжний центр може отримати фінансову підтримку на такі види діяльності:  

  • Розробка та започаткування програми волонтерства на базі свого молодіжного центру; 
  • Підсилення та розвитку існуючої волонтерської програми на базі свого молодіжного центру. 

Розклад

Прийом заявок до 21 лютого 2021 (включно)
Оголошення результатів відбору 9 березня 2021
Підписання угод про стажування 10 - 22 березня 2021
Початок реалізації заходів з 10 березня 2021
Кінець реалізації основних заходів програми до 20 квітня 2021
Звітування перед Британською Радою до 25 квітня 2021

 

Програми підтримки волонтерства можуть бути націлені на вирішення конкретних проблем в громаді та розвиток навичок волонтерів. Підтримка програми волонтерства може здійснюватися за напрямками (перелік не є вичерпним): 

  • Створення візії та концепції волонтерської програми у молодіжному центрі, до яких змін в громаді вона призведе з часом. Створення сприятливого середовища та простору для розвитку волонтерів. 
  • Спеціалізоване навчання для команди молодіжного центру з теми менеджменту волонтерів, роботи в команді, тощо. 
  • Підготовку інформаційних матеріалів для залучення волонтерів, комунікаційні кампанії, тощо. 
  • Навчальні програми для волонтерів з тем громадянської активності, лідерства, проєктного дизайну, проєктного менеджменту, м’яких навичок, тощо. 
  • Реалізацію командами волонтерів соціальних проєктних ініціатив у своїй громаді у сферах: якісної неформальної освіти, активного громадянства,  проблем екології та зміни клімату, умов для проведення дозвілля молоді,  можливостей для розвитку молоді, тощо. 

Грантове фінансування є короткостроковим: реалізація програми має розпочатися 10 березня 2021 р та основні заходи програми мають відбутися до 20 квітня 2021 р. Звітність надається до 25 квітня (про що детальніше у Положенні).  

Під час реалізації програми волонтерства в молодіжних центрів, буде надаватись менторська підтримка майстрами-фасилітаторами програми «Активні Громадяни» Британської Ради. 

Молодіжний центр може подати заявку у партнерстві з іншими організаціями, в тому числі закладами освіти, культурними та громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування, тощо. Партнерство має бути підтверджено листом підтримки (довільна форма).  

У випадку посилення карантинних заходів впровадження програм волонтерства може бути повністю або частково перенесено у дистанційний формат. 

Як подати заявку?

Щоб подати заявку, будь ласка, ознайомтесь з деталями програми нижче та заповніть онлайн форму за посиланням.  
У разі виникнення додаткових запитань чи запитів на роз’яснення, будь ласка, пишіть на адресу [email protected] з темою листа «Програма волонтерства».

Кінцевий термін подачі заявок 21 лютого 2021 р.

Завантаження

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.