bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Закон у дії: відбувся круглий стіл на тему БВПД
22.02.2018

20 лютого 2018 року у м. Краматорськ Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях провів круглий стіл на тему «Реалізація права особи, яка постраждала від домашнього насильства, на безоплатну вторинну правову допомогу». Метою заходу стало визначення основних напрямків взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також напрацювання механізмів забезпечення прав особи, яка постраждала від домашнього насильства, на безоплатну вторинну правову допомогу.                         

В активному обговоренні основних змін в законодавстві України щодо механізмів запобігання та протидії домашньому насильству прийняли участь представники Патрульної поліції міст Краматорськ та Слов’янськ, Прокуратури Донецької області, Донецького обласного центру соціально-психологічної підтримки, Служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації, Департаменту у справах сім’ї, молоді і спорту Донецької обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення, Донецького обласного соціального центру матері та дитини, Краматорського міського відділу з питань пробації, а також представники Донецького центру розвитку місцевого самоврядування.   

Вступне слово було надане заступниці директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях - Оксані Савицькій, яка розповіла про роботу центрів та акцентувала увагу на новелах та особливостях Закону України ” Про запобігання та протидію домашньому насильству”, а також повноваженнях центрів з надання БВПД щодо надання правової допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. На правових підставах підтвердження статусу особи, яка постраждала від домашнього насильства для надання БВПД більш детально зупинилась директор Краматорського місцевого центру з надання БВПД - Вікторія Харенко та її заступник Андрій Рябуха.                                                                

Після чого відбулось обговорення повноважень суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги та особлива увага була приділена розробці механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання домашньому насильству з питань надання правової і соціально - психологічної допомоги постраждалим особам та визначення підстав для надання особі статусу постраждалої від домашнього насильства ля надання БВПД. Кожен з присутніх висловив свою думку, навів статистичні данні та доповів про свої повноваження у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та погляди на формування єдиного підходу до взаємодії різних суб’єктів.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях - м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 8-й поверх, тел. (061) 224-44-50, офіційний сайт: zaporizhya.legalaid.gov.ua, ел.адреса:  [email protected]

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695

 

 

Контакти

  • Регіональний центр з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях
  • [email protected]
  • (061) 224-44-50
  • http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.