bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Триває Національний радіомарафон «Ukrainians»: подарунки чекають
20.06.2018

Уже п’ять тижнів поспіль триває Національний радіомарафон «Ukrainians», який реалізує Фундація прав людини та мережа радіостанцій «Стильне радіо» за підтримки Institut für Auslandsbeziehungen та Міністерства закордонних справ Німеччини. Радіомарафон проходить у рамках проекту «Голос жінки має силу».

Стартував він 18 травня. Його мета – показати, що ми, українці, дуже різні, але при цьому ми – громадяни однієї країни. Марафон популяризує національне, релігійне та будь-яке інше різноманіття української нації, виступає за прийняття і взаєморозуміння.

 У нашій студії вже побували в гостях Раїса Панасюк, Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю; Йосеф Асман, помічник головного раввіна України; Дюла Петнегазі, голова Київського товариства угорців; Олександра Дворецька, виконавча директорка ініціативи «Восток-SOS» та Зола Кондур, віце-президентка МБО «Ромський жіночий фонд «Чіріклі». На сайті Фундації прав людини www.uhrf.org можна прослухати записи всіх минулих програм.

Попереду у нас іще п’ять програм і п’ятеро цікавих гостей. А у слухачів є можливість не лише почути цікаву інформацію, а й виграти подарунок від Фундації прав людини – сувенірний термокухоль. Зробити це зовсім просто – треба долучитися до вікторини, яка проводиться в прямому ефірі кожної передачі. Для цього потрібно зателефонувати за номером (044) 585 44 88 під час програми і правильно відповісти на три запитання.

Долучайтеся до Національного радіомарафону щоп’ятниці о 12:00 в ефірі «Стильного радіо» в 64 містах України.

Ми різні, але всі ми – Ukrainians!

Контакти

  • www.uhrf.org

Коментарі

Ігор Алексєєв   2118 днів тому   #  

"популяризує національне, релігійне та будь-яке інше різноманіття української нації" - безумовно, необхідно знати склад своєї нації та мати хороші стосунками з усима її ґрупами. Тому такий радіомарафон - дуже корисний.
З іншого боку - дискусійним і, на жаль, інколи незручним є питання, у яких аспектах і до якої міри різноманіття мусить бути всередині нації. Смисл націй для виживання людства - передусим у підтримці сталих культурних ґруп. Кожна із них має зберігати свою індивідуальність та унікальність і таким чином забезпечувати різноманіття у масштабах планети.
Якщо ж культурні та політичні кордони не збігаються і суспільство стає сумішшю вихідців із найрізноманітніших культур, це створює багато складнощів та у довгостроковій перспективі призводить до втрати різноманіття - на всій Землі житиме однакова суміш усих народів.
Напрочуд же сталою і такою, що здатна вирішити багато конфліктів - є система, коли людська спільнота складається із багатьох національних держав, і кожна із них тяжіє до монокультурности, і всі разом вони забезпечують мультикультуралізм.
Перед тим, як переходити до вкрай складних питань створення держав для бездержавних націй, людство повинно сприяти, щоби кожен мав змогу жити на своїй землі у своїй рідній культурі.
Наприклад, один із засновників Ізраїлю Зеєв Жаботинський, який намальований зараз на п'ятидесяти шекелях, однією із задач свого руху ставив "ліквідацію діаспори" - тобто щоби всі євреї світу їхали жити до Ізраїлю. Неначебто навіть його опонент Бен Гуріон казав: "єврей, який живе не в Ізраїлі - живе у гріху" - тобто у цьому питанні вони були єдині.
Українці же - являються однією із найрозпорошеніших націй світу, і більшість меншин нашої нації є представниками національностей у такому самому стані - із власною державою, але великою діаспорою.
Крім того, багато представників різних меншин у кожній країні світу - і частиною титульної нації не є, політично вони підтримують іншу націю, яка може бути загарбницьки налаштованою (саме так було окуповано Крим та інспіровано бунт на Донбасі).
Тому треба не просто популяризувати різноманіття, а дуже чітко та обережно визначати науковим методом - яке саме різноманіття, до якої межі, у яких аспектах.
Людство буде найбільш щасливим та життєздатним - якщо складатиметься із безлічі народів, і кожен матиме свою національну державу, і голос кожної важитиме однаково в ООН.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.