bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти дослідили правові та соціальні проблеми людей з інвалідністю
16.10.2018

Протягом серпня - вересня в рамках проекту «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в Дніпропетровській області» громадські активісти провели дослідження правових та соціальних проблем людей з інвалідністю в містах Дніпропетровської області.

В основу даного дослідження покладена стратегічна мета – створення належних умов для реалізації та захисту прав людей з інваілідністю. Виявленні при опитуванні правові потреби та запити вказують на необхідність посилення правової спроможності населення та проведення зустрічей консультативного та роз’яснювального характеру. 

За результатами дослідження були визначені дві головні проблеми у сфері захисту прав населення: загальна правова необізнаність людей з інвалідністю, відсутність звички вирішувати проблеми правовим шляхом та недоступність безоплатної правової допомоги людей з інвалідністю. Найчастіше мешканці Дніпропетровської областізвертаються за правовою допомогою, коли необхідно вирішити проблеми в сфері трудових відносин, захисту прав ВПО, оформлення пільг та субсидій, медичних послуг та відносин з банківськими установами.

З повною версією звіту можна ознайомитись за посиланням – https://drive.google.com/open?id=1b9AI2CfHwNTFGx0bo5cP9oQlKuItZQ6h

Проект «Громадянська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю в маленьких містах та селах Дніпропетровської області» здійснюється ГО “Дніпропетровський регіональний центр з прав людини” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.