bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сприяємо цифровій трансформації: серія тренінгів із інформаційно-комунікаційних технологій для НУО
24.12.2018

Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з Лабораторією цифрової безпеки впродовж жовтня-грудня 2018 року провів п’ять 2-денних тренінгів «Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) для неурядових організацій (НУО)». Керівники та менеджери громадських організацій Полтавської, Кіровоградської, Харківської, Дніпропетровської та Волинської областей покращили рівень обізнаності в галузі ІКТ й дізналися про інструменти для їх впровадження у своїх організаціях.

Тренінги відбувалися в рамках Програми технологічної підтримки НПО України (TechSoup Україна) з метою підвищення професіоналізму менеджерів неурядових організацій щодо інструментів і рішень у сфері цифрової трансформації.

«Інформаційні технології посилюють спроможність громадського сектору. Ми часто навіть не помічаємо, як онлайн-інструменти стають частиною життя організації. Наприклад, спільна документація, робота декількох людей над файлами в реальному часі чи швидкий обмін повідомленнями давно стали нормою. Проте такі інструменти не лише значно розширюють можливості для роботи неурядових організацій, але й приховують загрози: втрата даних, залежність від однієї системи, можливі хакерські атаки. Звісно, громадський сектор має навчитися берегти свою інформацію. Тому такі тренінги точно потрібні», – зазначив голова ГО «Молодіжна Платформа» Захарій Ткачук.

Програма тренінгів стосувалася цифрової безпеки, роботи з даними, використання хмарних сервісів, діджиталізації організації, інструментів для покращення організаційного менеджменту, доступного програмного забезпечення для НУО.

«Тренінг відповів на запитання, які я ставив перед його початком. Дещо було абсолютно новим. Наприклад, я дізнався про безплатні хмарні сервіси для громадських організацій, які ми вже використовуємо в нашій організації. Також почав використовувати агрегатор паролів у своїй роботі, щоб понизити ризики цифрової безпеки. Я й раніше знав про подібні додатки, але не розумів, навіщо вони мені потрібні. Тому отримав не тільки практичні знання, але й усвідомлення їх необхідності. Після тренінгу налаштував синхронізацію всієї документації організації із хмарним сховищем. Це допомогло підготувати фінансовий звіт і зекономило 80% часу, виділеного на це завдання», прокоментував директор ГО «Інститут реформ та інновацій» Роман Сердюк.

На тренінгу учасники дізналися про гігієну в галузі інформаційно-комунікаційних технологій та почули рекомендації від експертів, які допоможуть підвищити рівень інформаційної безпеки в організації.

«Організації громадянського суспільства в Україні зазвичай мають спільні риси:ведуть активну проектну діяльність, об’єднують людей із різних міст і подекуди регіонів, збирають та опрацьовують великі масиви даних. При цьому вони зазвичай не мають нормальної IT-інфраструктури, а часто – навіть системного адміністратора на аутсорсі. Тому з боку організацій є висока зацікавленість щодо підвищення рівня обізнаності у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, налаштування базової інфраструктури, облікових записів», – підсумував експерт і тренер Лабораторії цифрової безпеки Антон Кушнір.

Тренінги відбувалися у партнерстві з провідними регіональними громадськими організаціями: Полтавська філія Суспільної служби України (Полтава), Інститут розвитку інформаційного суспільства (Кропивницький), Благодійна організація «Благодійний Фонд «Харків з тобою» (Харків), ГО «Фонд» «Професійний розвиток» (Дніпро), ГО «Молодіжна Платформа» (Луцьк).

Нагадуємо, Ресурсний центр ГУРТ запустив Домівку цифрової трансформації – ресурс, покликаний забезпечити громадянське суспільство України технологічними рішеннями й інформацією. А вже на початку 2019 року ви зможете ознайомитися із результатами дослідження потреб українських неурядових організацій та публічних бібліотек в інформаційно-комунікаційних технологіях.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.