bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Мінфіні обговорювали можливості та загрози відкритих даних
01.02.2019

30 cічня під час круглого столу Performance Dialogue трьохстороння експертна група із представників громадськості, влади та бізнесу обговорювали процеси інтеґрації та узгодження стратегій розвитку відкритих даних в Україні.  

«Ми створили не просто портали відкритих даних - це ціла екосистема із корисними даними та соціальними ефектами. Це те середовище, навколо якого розвиваються державні, приватні та соціальні ініціативи. Портал Є-Data є основою для багатьох сервісів та послуг, які будуть діяти на користь громадянам», - зазначила Оксана Маркарова, міністр фінансів України.

Керівник проекту Є-data Олександр Щелоков закцентував свій виступ на питаннях культури використання відкритих даних та на прикладах використання даних.  «На сьогодні в Україні культура використання відкритих даних не є сформованою в повній мірі. Ні громадськість, ні бізнес та влада не використовують цей інструмент на всю потужність. Відкриті дані не працюють, адже люди їх бояться - це масиви інформації, до яких потрібно знайти підхід та правильно опрацювати», - зауважив Олександр Щелоков. 

Експерти обговорили ринок відкритих даних та проаналізували виклики, які очікують на них у 2019 році: поліпшення якості відкритих даних, створення екосистеми використання даних, аналіз відкритої інформації та робота з даними, поліпшення якості електронних сервісів, створення культури використання відкритих даних та посилення захисту від кіберзлодіїв тощо. 

«На мою думку, ера відкритих даних завершилася - дані відкриваються за допомогою техніки, тому постає питання захисту персональних даних від кіберзлодіїв», - підсумував Олександр Щелоков.

Круглий стіл Performance Dialogue відбувся за підтримки програми «Ефективне управління державними фінансами», що провадиться федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.