bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС за травень 2019 року
06.06.2019

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» пропонує вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за травень 2019 року.

У травні основна увага в ЄС була прикута до виборів в Європейський Парламент, в оновленому складі якого «зелені» покращили свої позиції, одержавши більшу кількість мандатів. Процес законотворчості увінчався прийняттям нових правил щодо заборони використання одноразових пластикових виробів, модернізації екологічного звітування та особливостей використання на ринку ЄС добрив. 

Опубліковано звіти про забруднюючі речовини в європейських морях та оцінювання стану екосистем в ЄС. У травні оприлюднено результати Євробарометру, в рамках якого проведено опитування європейців про їх ставлення до біорізноманіття, а також започатковано ініціативу з чистого повітря в школах.

У рамках кліматичної політики відбувся діалог з проведення майбутніх кліматичних міжнародних переговорів (СОР-25), а в пакеті «Чиста енергія для всіх» прийнято решту необхідних актів. Опубліковано індикатор щодо загальної кількості дозволів, дані інвентаризації викидів парникових газів в ЄС та викиди СО2 від спалювання викопного палива.

У травні щорічно відбувається одна з найбільших європейських екологічних ініціатив – Зелений тиждень ЄС, що об’єднує низку заходів, серед яких і нагородження проектів-переможців Програми LIFE. Тому у рубриці «Кращі екологічні практики» знайомимо читачів з її переможцями за 2018 рік.

Завантажити огляд у форматі pdf можна за посиланням. Також до вашої уваги архів оглядів.

Огляд підготовлено в рамках проекту “Від Угоди про асоціацію до успішних практик: охорона довкілля в дії” за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄСЗміст цієї публікації є виключною відповідальністю Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.