bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Березівській ОТГ представили результати дослідження стану громадського здоров’я
01.07.2019

Березівська ОТГ може стати першою ОТГ в Україні, яка розбудує систему громадського здоров’я, вкладаючи при цьому мінімальні фінанси, але отримавши натомість найцінніші результати – зниження захворюваності, смертності та інвалідізації, пов’язаних з інфекційними та неінфекційними захворюваннями.

Про це говорили на круглому столі, який відбувся в Березівській ОТГ Одеської області. Темою заходу стало удосконалення системи охорони здоров’я. Олександра Калашнікова – аналітикиня ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» представила напрацювання щодо удосконалення системи охорони здоров’я в громаді, одним з напрямів якого є створення постійно діючої  цільової міжсекторальної робочої групи з охорони здоров’я при виконавчому комітеті ОТГ.

Крім того, Олександра представила результати оцінки  стану  громадського здоров’я в Березівській ОТГ за 2018 рік. Оцінку було проведено експертами Асоціації спільно зі спеціалістами Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). Методика аналізу запропонована експертом проекту Наталією Гусак.

Олександра зазначила, що аналіз дозволив виявити основні проблеми, що пов’язані зі станом громадського здоров’я та особливостями функціонування ЦПМСД та лікарні, які потребують не тільки уваги з боку керівництва громади, але й тісної співпраці, консолідації зусиль керівництва громади, лікарської та освітянської спільнот для покращення стану громадського здоров’я та налагодження комунікацій між установами.

Олександра, також, звернула увагу присутніх на низькі показники вакцинації населення, що є однією із найбільш загрозливих для громадського здоров’я тенденцій. Батьки продовжують відмовлятися від щеплень проти гепатиту та АКДС, мотивуючи це недовірою вакцині та острахом щодо можливих після вакцинальних ускладнень.

Після проведеної дискусії, учасники круглого столу визначилися з подальшими кроками у сфері удосконалення системи охорони здоров’я в Березівській ОТГ та обговорили існуючі перепони на шляху розвитку КНП Березівський районний ЦПМСД та Березівської районної лікарні.

Підсумовуючи круглий стіл, виступила Ірина Кондрашова – директор КНП Березівський районний ЦПМСД, яка узагальнила результати проведених заходів, поділилася амбітними планами на майбутнє з розвитку установи, покращення якості надаваних послуг населенню та запропонувала продовжити тісну співпрацю ЦПМСД з Асоціацією.

Захід провела ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»  в рамках проекту “Березівській ОТГ – сучасну освіту та охорону здоров’я”, який фінансується Міжнародним фондом Відродження.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.