bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Посольство США відкрило у Запоріжжі новий проект для підлітків
30.09.2019

У  Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеки відбулося відкриття нового проекту для підлітків Запоріжжя. Розпочався він завдяки підтримці Посольства США в Україні.

У заході взяли участь Микола Колодяжний, директор благодійного фонду «Імпульс.ЮА», Інна Здор, менеджер проектів Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, та Олеся Лапікова, комунікаційна координаторка ВГО «Інститут «Республіка», тренерка проекту.

Ще з грудня 2018 року в Запоріжжі за ініціативи благодійного фонду «Імпульс.ЮА» реалізується програма розвитку громадської активності підлітків та молоді вразливих категорій. Програма отримала неофіційну назву «Ліга успіху», а її головна ідея висловлена у девізі «Від розвитку людини – до успіху країни». Учасники програми показали хороші досягнення у всіх компонентах проекту, і навіть почали реалізовувати власні волонтерські ініціативи.

З вересня 2019 року у Запоріжжі за підтримки Посольства США стартував новий проект в рамках цієї програми, який вбере у себе напрацювання попередніх етапів, розширить коло охоплення учасників та масштаби навчальної програми.

Зокрема, відтепер у проекті буде одразу три навчальних групи, які працюватимуть впродовж цілого року. В кожній з груп буде 15 учасників. Більша частина з них – це представники вразливих категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей і так далі. Але також у програмі бере участь і частина дітей без спеціальних статусів, щоб відбувалася взаємна інтеграція.

В рамках проекту заплановано проведення навчально-практичних заходів з особистісного розвитку, а також з розвитку знань та навичок громадської і волонтерської діяльності. Заняття будуть проходити один раз на тиждень у приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

До речі, випускники попередніх етапів «Ліги успіху» стануть асистентами тренерів та для наставниками новачків у новому проекті. Таким чином зможуть передати здобутий досвід, та удосконалити власні навички тренерства.

Також на учасників очікує реалізація власних волонтерських ініціатив, навчальні візити до інших регіонів України, випробовування себе у якості тренерів для однолітків, і великий підсумковий форум, який відбудеться влітку наступного року.

За перебігом реалізації проекту можна слідкувати на сайті impulsua.org.

За більш детальною інформацією звертайтесь:
Микола Колодяжний, 067 614 10 53
Олеся Лапікова, 066 871 67 19.

Проект здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США

Контакти

  • http://impulsua.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.