bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В місті Кремінна відбулись публічні консультації для підвищення відкритості процесу закупівель
19.11.2019

Учасниками заходу стали представники органів місцевого самоврядування, ЗМІ та громадські активісти. Під час заходу були розібрані недоліки роботи під час проведення закупівель Кремінської міської ради в системі ProZorro. З метою імплементації розроблених експертами рекомендацій щодо запобігання порушень у сфері публічних закупівель з використанням системи ProZorro, було досліджено результати аналітичного звіту з моніторингу закупівель та висновки.

Зокрема, було визначено, що в електронній системі закупівель відсутня специфікація до 6 договорів, що порушує вимоги Закону, а також не дає можливості визначити детальні характеристики товару/послуги/роботи, які придбав замовник.  Отже в подальшій роботі Замовнику рекомендовано виконувати п.3 Порядок здійснення допорогових закупівель регламентований Наказом ДП “Зовнішторгвидав” №35 від 13.04.2016, зазначаючи у відкритій частині оголошення повну інформацію про предмет закупівлі, а також строки, забезпечити в повному обсязі виконання вимоги про публікацію специфікацій та врахувати в своїй подальшій роботі зміни в законодавстві, запроваджені Законом № 1076.

Між громадськістю та представниками влади було досягнуто домовленості про розроблення спільного плану дій щодо підвищення прозорості та запобігання порушень в сфері закупівель, в тому числі за допомогою онлайн-платформи громадського контролю DoZorro.

«За для уникнення в подальшій роботі досліджених рад виявлених дослідженням порушень, таких як: обрання неконкуретних процедур, неповне формулювання предмету закупівлі з окремими випадками подрібнення сум або складання умов у тендерній документації задля уникнення конкурентної процедури, неоприлюднення обов’язкових специфікацій і таке інше, ми проводимо в цільових громадах публічні консультації. Під час заходів ми розбираємо виявлені недоліки та надаємо інформацію щодо правильного проведення процедур закупівель з використанням системи ProZorro», - зазначив голова організації Сергій Кошель 

Додатково. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Представництво ПРООН в Україні Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine #UNRPP #UNDP #EU #ПРООН#Взаємодія_Плюс

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.