bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві стартувала програма профорієнтації школярів «Обери професію – забезпеч майбутнє»
19.11.2019

Перший тренінг успішно відбувся в столичній школі № 219, під час якого було відкрито мурал, присвячений Освітньому Хабу. Такі красиві зображення невдовзі прикрасять стіни й інших навчальних закладів столиці.

 Більше половини українців працюють не за спеціальністю, на яку вчились попри те, що держава витрачає на освіту великі суми бюджетних коштів, а молоді українці задарма втрачають найцінніше – роки на навчання професіям, за якими вони ніколи працювати не будуть.

Щоб швидко та результативно змінити ситуацію, «Освітній Хаб міста Києва: територія нових можливостей для кожного» запустив Всеукраїнську програму профорієнтації школярів «Обери професію – забезпеч майбутнє».

 Відтепер фахівці з профорієнтації проводитимуть практичні тренінги в школах для старшокласників, під час яких навчать молодих українців, як визначити професію своєї мрії, допоможуть у виборі навчального закладу, а також розкажуть про професії майбутнього.

«Це не просто формальні уроки, на яких дітям просто надають інформацію. Фахівці з провідних компаній  розробили практичний тренінг для школярів, які опанують реальні навички, адже всі батьки хочуть, щоб їхні діти були успішними і якомога швидше знайшли себе у цьому житті. До нас вже надійшло понад сто заявок на проведення таких тренінгів у школах, а це означає, що цей проєкт є наразі актуальним для школярів. Ми вдячні керівництву шкіл за активну позицію в цьому питанні, адже дуже важливо спільними зусиллями надати дітям можливість реалізувати себе в Україні», - відмітила Директорка «Освітнього Хабу міста Києва» Марія Богуслав.

         Перший тренінг успішно відбувся в столичній школі № 219, під час якого було відкрито мурал, присвячений Освітньому Хабу. Такі красиві зображення невдовзі прикрасять стіни й інших навчальних закладів столиці.  

До речі, «24 канал» спільно із «Освітнім Хабом міста Києва» в рамках ток-шоу «Освітні війни» завершив зйомку передачі на цю тему: «Профорієнтація для школярів та студентів, або чому більшість українців працюють не за професією, на яку вчились?».

         Це ток-шоу незабаром вийде на 24 каналі, де відомі експерти дадуть відверті відповіді на найгостріші питання сфери освіти, які існують в Україні.

Посилання на сайт Освітнього Хабу міста Києва: територія нових можливостей для  кожного:  https://eduhub.in.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.