bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Неформально про серйозне: в Лозно-Олександрівської ОТГ під час кави з Головою говорили про корупцію
17.12.2019

9 грудня 2019 р. відбулась неформальна зустріч-обговорення із активістами та небайдужими мешканцями в Лозно-Олександрівської  громаді Луганської області у рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».

Захід приурочено  до Всесвітнього дня боротьби з корупцією. Під час кави з головою ОТГ учасники говорили про таке соціальне явище як корупція, детально розглядали сфери корупції та спілкувались щодо прозорості та корупції, дізналась, які причини появи корупції та які наслідки вона має, як існування корупції відображається на якості життя кожного з мешканців, всієї  громади, держави в цілому. Також розглядали свій місцевий «рецепт протидії корупції» - проект Антикорупційної програми Лозно-Олександрівської об’єднаної територіальної громади на 2020 – 2022 роки.

      Голова Лозно-Олександрівської громади Олексій Леонов разом з присутніми місцевими активістами та громадськими діячами обговорювали напрямки в проекті Антикорупційної програми. Особливу увагу приділили розгляду Плану заходів в рамках даної програми, які планується проводити на території громади.

        З метою запобігання корупції за результатами проведення заходу було вирішено під час наступної чергової сесії Лозно-Олександрівської селищної ради рекомендувати на розгляд депутатам проект Антикорупційної програми Лозно-Олександрівської об’єднаної територіальної громади на 2020 – 2022 роки ради; секретарю ради довести інформацію щодо необхідності виконання положень Закону України «Про запобігання корупції» депутатам ради в частині подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування. Крім того присутні порадили голові селищної ради доручити секретарю висвітлити інформацію щодо запобігання корупції на офіційному веб-сайті селищної ради.

Проект «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» реалізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії Чернігівським Центром Прав Людини в партнерстві з громадськими організаціями: Центр громадської адвокатури (Львів), Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.