bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Заставні презентували «Інструментарій для громадян»
27.12.2019

25 грудня команда ВІ «Активна Громада» у місті Чернівці спільно з ГО «Кроки до майбутнього» провела презентацію посібника «Інструментарій для громадян» у Заставні. Захід відбувся в форматі тренінгу «Залучай та заряджай!» під час якого учасники дізналися більше про організацію роботи над втіленням ініціатив:

  • для чого потрібне стратегічне та оперативне планування діяльності;
  • що таке адвокасі-кампанія та її ключові гравці;
  • як сформувати групу прибічників та заручитися підтримкою інших;
  • які секрети ефективної співпраці з владою та ЗМІ.

Мешканці детально розбиралися з алгоритмом досягнення консенсусу в групі з багатьма зацікавленими сторонами, ознайомилися зі здобутками Інституту «Республіка», як на національному, так і на регіональному рівнях. Зокрема їм розповіли про 2 (дві) публічні консультації та їх результати, які проходили у Чернівцях. Також вони спробували напрацювати власні запитання для консультацій з громадськістю та підготували інформаційні кампанії для них.

Особливо приємно те, що присутні не лише слухали, а й активно долучалися до обговорення та ділилися власними успішними кейсами: «Завдяки нашому втручанню було перешкоджено планам міської ради продати ділянку у центрі міста за безцінь», - прокоментувала Юлія Джус, представниця ГО «Кроки до майбутнього».

Зауважимо, що всі охочі можуть завантажити інструментарій за посиланням: https://bit.ly/2EVq3mR або отримати друкований варіант, написавши регіональній координаторці ВІ «Активна Громада» у Чернівцях Інні Пашанюк на електронну пошту: [email protected].

Примітка. Презентація відбулася за підтримки Національного Демократичному Інституту (НДІ). Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

 

 

 

 

Контакти

  • Інна Пашанюк - регіональна координаторка Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” у Чернівцях
  • конт. тел.: +38(066)9053598
  •  +38(097)9914902
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.