bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Шульгінської ОТГ продовжують роботу над Статутом громади
19.02.2020

В Шульгінської ОТГ продовжують роботу над Статутом територіальної громади. 5 лютого 2020 р. в  Шульгінської ОТГ відбулася сесія сільської ради, депутати проголосували за схвалення проекту рішення «Про затвердження Статуту Шульгінської ОТГ.          

        Для забезпечення спроможності новоствореної ОТГ в регіоні є необхідність нормативного закріплення та належного захисту інтересів периферійних громад, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування. Тому важливо впровадити для них стійку модель взаємодії та комунікації через збалансування інтересів органів місцевого самоврядування та периферійних громад із використанням інструментів місцевої демократії, зокрема Статут територіальної громади.

        Наявність такого документу дає рівноправний доступ до всіх ресурсів громади, можливість впливати на процес прийняття рішень.       

        Нагадуємо, що між Шульгінською сільською радою та ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» підписано Меморандум про співпрацю, метою якого є розробка проекту Статуту. В ході проведених раніше заходів учасники прийняли рішення про створення відповідної робочої груп щодо розробки Статуту, обговорили інструменти місцевої демократії та узгодили подальший графік співпраці.

         Заходи проводяться ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.