bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

WikiInvestigation домігся відкриття кримінальної справи
14.05.2020

Проект громадських розслідувань корупції WikiInvestigation, який реалізує Фонд Інновацій та Розвитку за фінансової підтримки ЄС, через суд домігся відкриття кримінальної справи щодо можливих неправомірних дій Галини Дроняк, головного спеціаліста сектору з питань усиновлення, опіки, піклування та сімейних форм виховання дітей Служби у справах дітей Івано-Франківської обласної державної адміністрації. 

Про це стало відомо з відповідній копії судової ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області І.П. Ковалюка, яку отримав у своє розпорядження проект WikiInvestigation.

Скарга заявника полягала у бездіяльності слідчого ГУНП в Івано-Франківській області щодо невнесення відомостей щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень до ЄРДР

Раніше заявник провів розслідування на платформі WikiInvestigation   “Бідні наші посадовці або як отримати автомобіль без розмитнення”, у якому розкрив корупційну схему, у якій посадовці, прикриваючись довідками про інвалідність, отримували з-за кордону автівки та не сплачували за них мито. 

Зокрема, у діях, точніше бездіяльності, пані Дроняк Галини Михайлівни наявний ймовірний склад порушення, передбачений статтею 366-1 Кримінального кодексу України, а саме декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації, що карається штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Після розслідування заявник передав заяву про можливе вчинення злочину до правоохоронних органів, після чого йому зателефонував чоловік Галини Дроняк - депутат Івано-Франківської обласної ради Микола Дроняк - та спробував чинити тиск на викривача корупції

Викривач корупції, автор розслідування підозрює, що саме поліція Івано-Франківської області допустила витік персональних даних викривача, які містилися у заяві про злочин. 

Нагадаємо, Галина Дроняк 6 серпня 2019 року отримала від Адама Коваля (іноземця, який подарував гуманітарні автівки п’ятьом посадовцям з Прикарпаття) Mercedes-Benz 2014 року з об’ємом двигуна 1595 куб. см. Вона не задекларувала подароване авто у порядку, встановленому законом, як суттєву зміну у майновому статусі (вартість авто 283621,82 грн), що є порушенням антикорупційного законодавства України.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.