bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд «Імпульс.ЮА» знову здобув гран-прі номінації «Регіональна благодійність»
05.06.2020

Вдруге благодійний фонд «Імпульс.ЮА» взяв участь у регіональному конкурсі «Благодійне Запоріжжя», який проходить в межах національного конкурсу «Благодійна Україна». Команда фонду дійсно має чим пишатись: за 2019 рік масштаби роботи організації виросли і кількісно, і якісно.


Діяльність фонду «Імпульс.ЮА» спрямована на соціалізацію, неформальну освіту та розвиток громадської активності дітей, підлітків та молоді вразливих категорій. Власне, в цьому напрямку фонд успішно працював у 2019 році, та досягав успіху у поставлених цілях: неформальній освіті для підлітків і молоді вразливих категорій, допомозі у подоланні негативних проявів поведінки, розвитку їхніх громадських активностей і формування їх у якості агентів позитивних змін для їхніх соціальних груп.
З січня до квітня 2019 року фонд продовжував реалізацію проекту «Розвиток громадської активності серед підлітків та молоді вразливих категорій», який отримав неофіційну назву «Ліга успіху». В межах проекту 30 підлітків вразливих категорій пройшли навчання з особистісного розвитку і розвитку волонтерських активностей, а також розробили і реалізували 7 власних волонтерських міні-проектів. Серед них – великий проект «Антибулінг», спрямований на попередження та подолання проявів булінгу у шкільному середовищі.
Також фонд успішно продовжував реалізацію програми Access з безкоштовного вивчення англійської мови та розвитку лідерських якостей підлітків вразливих категорій. Учасниками програми були 20 осіб.
Влітку 2019 року фондом було організовано продовження програми «Ліга успіху», проект «Ліга успіху: Морський сезон». В межах цього проекту 30 підлітків вразливих категорій взяли участь у розвиваючому таборі у Приморську, де розвинули знання і навички волонтерської діяльності, та спробували себе у якості тренерів для однолітків.
З вересня 2019 року фонд продовжив програму «Ліга успіху» у межах нового великого річного проекту, який отримав назву «Ліга успіху: Пробудження сили», і триває донині. В межах цього проекту 3 групи підлітків по 15 осіб проходять навчання з особистісного розвитку і розвитку знань і навичок громадської діяльності.
У листопаді-грудні 2019 року в межах програми «Ліга успіху» бу проведений навчальних проект «Ліга успіху: зустріч п’яти королівств», учасниками якого стали представники молоді і молодіжні працівники з 5 ОТГ Запорізької області. В межах цього проекту молодь та молодіжні працівники ОТГ пройшли навчання з розвитку знань та навичок громадської діяльності, та розробили і реалізували власні соціальні мікро-ініціативи.
Також з вересня 2019 року в межах програми Access фонд розпочав реалізацію проекту з розвитку громадської активності випускників програми Access. В межах цього проекту 20 учасників продовжили розвиток знань і навичок громадської активності, та реалізовують власні соціальні ініціативи.
Таким чином, впродовж 2019 року фонд продовжив і значно розширив свою роботу по залученню до неформальної освіти, особистісного розвитку і розвитку соціальних активностей дітей, підлітків та молоді.
В рамках цих активностей учасники пройшли навчання з особистісного розвитку і розвитку знань і навичок громадської активності.
Учасники програм фонду ініціювали власні соціальні проекти, загальна кількість яких склала близько десяти. Ці активності охоплюють сферу екології, соціального захисту, освіти, культури, допомоги безпритульним тваринам тощо. Одна з найбільших ініціатив, яка почала перетворюватися на окремий великий проект – це проект «Антибулінг», спрямований на упередження подолання проявів булінгу у шкільному середовищі. Активності цього проекту вже охопили кілька шкіл і загалом – кілька сотень осіб і декілька регіональних телеканалів.
Багато учасників і випускників програм фонду стали учасниками інших регіональних, національних та міжнародних програм, таких як «Агенти змін», «Школа миротворчості», «Школа успіху», «Модель ООН», Indie Media Camp, Erasmus+, FLEX, та багатьох інших. Також двоє випускників програм фонду за благодійною програмою розпочали навчання у Словаччині.
Декілька випускників програм фонду, які мають успішний досвід участі у навчальних програмах і реалізації власних ініціатив, почали виступати в ролі тренерів для своїх однолітків. Вони вже проводять тренінги на тему самомотивації, комунікацій, проектного менеджменту тощо.
Багато нових учасників долучаються до активностей фонду або започатковують власні ініціативи, натхненні прикладом випускників програм фонду. Таким чином, вдається досягати і такої мети, як створення із випускників програм фонду агентів змін, які стають прикладом і ініціаторами змін у своїх соціальних групах.

Національне конкурсе журі «Благодійної України» відзначило цю кропітку роботу фонду бурштиновим «Янголом добра» та першим місцем в номінації «Регіональна благодійність» конкурсу «Благодійне Запоріжжя».

Але і це ще не всі здобутки команди «Імпульс.ЮА» в межах конкурсу: директор фонду Микола Колодяжний увійшов до трійки лауреатів номінації «Волонтер року»!

Ми щиро вдячні всім нашим друзям, колегам, партнерам, донорам та благодійникам за підтримку наших ініціатив! Це наша спільна заслужена перемога

Контакти

  • http://impulsua.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.