bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формуємо аткорупційний пакет рішень для Воскресенській ОТГ
19.06.2020

12 червня 2020 р.  17 представників громадськості, місцевих  посадовців і депутатів взяли участь у засіданні робочої групи проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що реалізує Мережа Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Відкриваючи зустріч, експертка проекту та ГО ФРММ Тетяна Золотухіна зазначила:

«..Завдяки реформи органи місцевого самоврядування нових ОТГ вже мають всі ресурси/, повноваження для вирішення згаданих болючих проблем громад.  Але дитячі хвороби браку підзвітності, прозорості заважають ефективності витрачання публічних коштів. У місцевих посадовців та депутатів відкрились «корупційні можливості» для фінансових махінацій.

Ліками цього явища є запровадження антикорупційних механізмів. Вам пропонуємо запровадити місцеву антикорупційну політику. Важливим кроком може бути прийняття селищною радою 2х НПА:

Антикорупційна програма об’єднаної територіальної громади  Воскресенської селищної ради;

 Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Воскресенській селищній раді та її виконавчих органах

Учасників  робочої групи викликало богато практичних питань щодо повноважень місцевого посадовців, що відповідатиме за профілактику корупції в ОТГ

Мер ОТГ Олександр Шаповалов так прокоментував нагальність прийняття запропонованих НПА:

«… Прийняття радою пакету рішень стане першим важливим кроком по формування Антикорупційної ЕКО- системи» у ОТГ. Буде налагоджена системна діяльність місцевих посадовців і депутатів по доланню причин корупції на місцевому рівні.

Уповноважений по запобіганню корупції допоможе налагодити належне врядування. Навчанні посадовці забезпечать вчасне розміщення проектів та місцевих на офіційному сайті, публічне подання декларацій та зменшить їх практику конфлікту інтересів. Буде підтримана представників діяльність громадянського суспільства по антикорупційної експертизі місцевих рішень та антикорупційної освіти мешканців.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Представником проекту на Миколаївщині є ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Круглий стіл є заходом проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою та ОДА на виконання 3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 р

 

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.