bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярі Татарбунар стали більш «видимими» на темних дорогах
04.07.2020

 Відгукнувшись на заклик Патрульної поліції Одеської області, Координаційний офіс безпеки в місті Татарбунари провів 3 липня 2020 року зі школярами майстер-клас «Засвітись у темряві». 

Відгукнувшись на заклик Патрульної поліції Одеської області, Координаційний офіс безпеки в місті Татарбунари провів 3 липня 2020 року зі школярами майстер-клас «Засвітись у темряві». Окрім спільного виготовлення світловідбиваючих брелоків дітям нагадали про правила безпечного відпочинку – на воді, на вулицях, при спілкуванні з незнайомими людьми, а також в соціальних мережах.


Одночасно з початком літніх канікул, настав сезон купання у водоймах та активний відпочинок дітей. Саме в цей період діти здебільшого перебувають без нагляду дорослих та частіше стають жертвами правопорушень та нещасних випадків. Тому головна мета профілактичних заходів Координаційного офісу безпеки в літній період – навчити дітей правилам поведінки під час літнього дозвілля.

Управлінням Патрульної поліції Одеської області з нагоди професійного свята - Дня Національної поліції України, оголошено онлайн конкурс «Засвітись у темряві», присвячений безпеці дітей на дорогах. Такий заклик поліцейських було підтримано Координаційним офісом безпеки в місті Татарбунари та місцевими бібліотеками і проведено 3 липня 2020 року зі школярами майстер-клас «Засвітись у темряві». Постійні партнери Координаційного офісу безпеки - районна бібліотечна система (Любов Фадіна) та дитяча бібліотека (Тетяна Стоянова) стали співорганізаторами цього заходу.

Діти із завзяттям та цікавістю виготовляли світловідбиваючі брелоки - хтось готував зуб акули, іншим більш до вподоби були пташки та сердечка. Власті творіння стануть дітям у нагоді – зроблять їх видимими на дорогах, підвищать їхню безпеку при знаходженні на вулицях міста, у вечірній та нічний час. Окрім спільного виготовлення світловідбиваючих брелоків дітям нагадали про правила безпечного відпочинку – на воді, на вулицях, при спілкуванні з незнайомими людьми, а також в соціальних мережах. Керівник Координаційного офісу безпеки, ветеран органів МВС Леонід Семененко застеріг дітей від необережного поводження з вогнем та вибухонебезпечними предметами, нагадав про правила поведінки на морі та інших водоймах. З метою попередження дорожньо-транспортного травматизму окремо дітям нагадали про дотримання правил дорожнього руху – зокрема, як вести себе на дорозі та біля неї, де небезпечно гратися. Увагу дітей звернули, що дорожньо-транспортна пригода може статися не тільки на проїжджій частині, а й у дворах, а загрозу для життя може нести не лише автомобіль, але і мопед та навіть велосипед. Також дітям нагадали правила поведінки з незнайомими людьми, дали поради як зберегти від крадіжок чи втрати мобільні телефони та інші гаджети.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.