bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Миколаївському відділенні Асоціації міст продовжують консультувати громади щодо формування ОТГ
09.07.2020

Консультанти Миколаївського регіонального відділення з юридичних та бюджетних питань провели чергову виїзну консультацію з керівництвом Іванівської сільської ради з питань добровільного приєднання до Южноукраїнської міської громади. 

“На сесії сільради вже було прийнято Положення про обговорення приєднання нашої ради до міста Южноукраїнська. Із протоколами за результатами сесії будемо визначати строки обговорення. Перші кроки вже зроблені”, - розповідає Іванівський сільський голова Віктор Семенов. 

“Наразі ми детально проговорили питання правильного складання документів, а саме - розпоряджень голови про ініціювання добровільного приєднання, правильне написання Положення про проведення громадських обговорень, пропрацювали формування рішення сесії Іванівської ради про надання згоди на добровільне приєднання”, - коментує консультантка Миколаївського відділення АМУ з юридичних питань Лідія Віштал. Експертка наголошує - ці документи важливі, оскільки вони є своєрідним поштовхом до приєднання, і саме на їх основі облдержадміністрація  в подальшому робить висновок про правомірність добровільного приєднання відповідних громад. 

Консультантка з бюджетних питань Юлія Забродкіна зазначає, що процедура приєднання до міст обласного значення більш спрощена, але є основні спільні кроки після формування ОТГ - це робота з передачі комунального майна до кінця року, визначення структури організації, об’єднання її в одну робочу команду, а також формування бюджету на наступний 2021 рік. 

“Це дуже важливо, оскільки всі бюджетні питання розпочинають розглядати саме  з серпня-вересня місяця. Тому навіть до проведення місцевих виборів, команда новоствореної громади зможе працювати, у неї будуть всі  повноваження для того щоб нормально увійти у 2021 рік з ефективно сформованим бюджетом, із забезпеченим фінансовим ресурсом всіх бюджетних програм, які будуть розглядатися і пропонуватися радами, які приєднуються. Якісне пропрацювання бюджету потрібно для того, щоб мати кошти не лише на утримання бюджетних установ, але і ті програми розвитку, які дають покращать якість життя і надаваних послуг населенню”, - наголошує Юлія Забродкінка. 

__________ 

Миколаївське РВ АМУ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.