bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як людині з інвалідністю змінити виборчу адресу?
13.07.2020

По-перше, виборець може подати відповідну заяву в електронній формі. Заява в електронній формі створюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, який відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги» має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис. Заяву в електронній формі можна заповнити на офіційному інтернет-ресурсі Центральної виборчої комісії www.drv.gov.ua

Електронний підпис можна отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК). Наприклад, в АЦСК Приватбанку, УкрСиббанку, Ощадбанку, Державної фіскальної служби, ДП «ДІЯ» та інших.

Звертаємо вашу увагу, що виборець може подати до органу ведення Реєстру протягом 24 годин не більше однієї заяви в електронній формі.

Під час заповнення виборцем електронної форми відомості, що вказуються в заяві, перевіряються засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців» щодо їх повноти та відповідності ідентифікаційним даним виборця, що містяться у кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа, на якому базується кваліфікований електронний підпис.

У заяві про тимчасову зміну місця голосування виборця, який постійно не здатний самостійно пересуватися, обов’язково зазначається адреса, за якою він перебуватиме безпосередньо у день виборів.

Заява в електронній формі, крім вищезазначеного, повинна містити адресу електронної пошти, адже саме на неї виборець отримає повідомлення про подання цієї заяви, та результати її розгляду.

По-друге, людині з інвалідністю, якій складно дістатися відділу ведення ДРВ, подати паперову заяву про зміну виборчої адреси може допомогти уповноважена особа.

Необхідний пакет документів на ім’я виборця, якому треба змінити виборчу адресу:

- копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт громадянина України у вигляді книжечки або ID картки, або тимчасового посвідчення громадянина України (для тих, хто нещодавно набув громадянство України);

- копія документа, який підтверджує необхідність зміни виборчої адреси.

❗Які документи можуть підтвердити місце проживання?

  • Договір оренди житла;
  • Довідка про взяття на облік ВПО;
  • Документ, що підтверджує догляд за особою;
  • Документ, що засвідчує підприємницьку діяльність;
  • Документ, що підтверджує право власності на житло;
  • Документ, що засвідчує шлюб або родинні зв’язки.

Уповноважена особа під час звернення до відділу ведення ДРВ повинна додатково показати:

  • власний паспорт,
  • довіреність, видану виборцем, чию виборчу адресу потрібно змінити (посвідчена відповідно до вимог законодавства).

Змінити виборчу адресу можна вже до 09.09.2020 р. включно.

Отримати додаткову консультацію щодо тимчасової зміни адреси голосування можна за телефоном: тел. +380673801440

Проект «Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у місцевих виборах» реалізує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

 

Контакти

  • Отримати додаткову консультацію щодо тимчасової зміни адреси голосування можна за телефоном: тел. +380673801440

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.