bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Щоб впливати на зміни, потрібно постійно розвиватися
23.09.2020

Як показує світовий досвід, асоціації допомагають організаціям-членам професійно рости і ставати успішними. Посилення організаційної спроможності  кожної з організацій будь якої асоціації сприяє підвищенню якості проектної діяльності, що призводить до фінансової сталості та підвищенню професійного рівня. Розвиток кожного члена в цілому позитивно впливає на якість та результативність  діяльності самої асоціації.

Саме тому, Асоціація “ЕнергоТранспарентність” активно продовжує діяльність з підвищення інституційної спроможності організацій, які входять до її складу та  намагається підвищити якість проектів у сфері видобувної галузі через освіту, поширення власного досвіду та набутих знань, щоб інтелектуально та професійно підтримувати своїх членів та загалом впроваджувати світові стандарти якості та ефективного поводження з природними ресурсами і збереження навколишнього середовища.

У вересні 2020 року Асоціація розпочала реалізацію проєкту “Стимулювання інституційного розвитку членів Асоціації “ЕнергоТранспарентність”, в рамках якого буде надаватися допомога для підтримки своїх членів.

«Ми очікуємо від учасників цікавих та інноваційних ідей. Єдина умова – проєкти повинні бути спрямовані на підтримку видобувних регіонів та впровадженні принципів і стандартів Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ), що є основним напрямком діяльності Асоціації «Енерготранспарентність» - зазначив голова правління Асоціації Віталій Филенко.

В рамках своїх проектів організації-заявники повинні акцентувати увагу на  підвищенні обізнаності громадськості щодо прозорості видобувних галузей та здійсненні моніторингу реалізації реформ енергетичного сектору, налагодженні  співпраці  між усіма зацікавленими сторонами для досягнення спільних результатів. Також проєкти можуть включати  механізми побудовиспівпраці та налагодження конструктивного діалогу між громадянським суспільством, місцевою владою та видобувними компаніями в регіоні, що сприятиместворенню багаторівневих мереж та коаліцій для сприяння реформам.

«В рамках цього проєкту організації-члени Асоціації матимуть можливість реалізувати свої ідеї і покращити навички проєктного менеджменту. Це прекрасний шанс здобути новий досвід та вдосконалити власні політики з організації діяльності, управління кадрами та фінансами, а також, зрозуміти які кроки необхідно зробити для виведення своєї організації на якісно новий рівень. Також цей проєкт є важливим моментом в реалізації основної місії Асоціації, а саме: створення мережі професійних та відповідальних організацій, що здатні імплементувати ІПВГ”. - розповідає керівниця проєкту Ірина Куропась.

Проєкт реалізується за підтримки міжнародної ініціативи “Publish What You Pay” (PWYP).

____________________________________________________________________

Додатково:

Ініціатива прозорості видобувних галузей ІПВГ (EITI)створювалась в 2002 році у Великобританії за ініціативи Тоні Блера. 

ІПВГ – міжнародна ініціатива, до якої приєдналася 51 країна світу. В Україні ІПВГ працює задля того, щоб надати громадськості повну інформацію про діяльність видобувного сектору та покращити управління природними ресурсами країни.

Головним «продуктом» Ініціативи прозорості видобувних галузей є Звіт ІПВГ, який є загальнодоступним. ІПВГ працює над тим, щоб розкриття даних про видобування в Україні стало звичною справою, і відкриті дані допомогли зробити політику управління природними ресурсами більш ефективною.

Впровадження в Україні ІПВГ відкриває інформацію видобувної галузі, зменшує корупційні ризики та допомагає виявити недоліки в урядуванні. Помітну роль у процесі реформування не тільки видобувної галузі відіграє громадський сектор. Важливість громадського сектору полягає в медіації процесу реформування галузі, що дуже актуально під час реформи місцевого самоврядування. Представники українського громадянського суспільства об’єдналися в Асоціацію «ЕнергоТраспарентність» задля того, аби разом зосередити зусилля для впровадження ІПВГ.

Асоціація «ЕнергоТранспарентність»була створена у формі громадського об’єднання в 2009 році та зареєстрована як юридична особа у 2019 році з метою об’єднання зусиль громадянського суспільства для співпраці з владою та видобувними компаніями для ефективного управління природними ресурсами та збереження навколишнього середовища при просуванні принципів прозорості державних доходів від діяльності видобувних галузей та підзвітності держави у використанні надходжень для забезпечення сталого економічного та соціального розвитку; підвищення обізнаності громадськості щодо реалізації Ініціативи прозорості видобувних галузей та врахування інтересів населення регіонів, де здійснюється видобуток корисних копалин, а також забезпечення прозорості процесів планування та управління бюджетними коштами, вдосконалення державного управління природними джерелами та доходами від їх використання.

Асоціація “ЕнергоТранспарентність є членкинєю міжнародного руху організацій громадянського суспільстваПублікуй, що ти платиш (Publish What You Pay), який працює у понад 50 країнах.  Цей рух сприяє ефективному, прозорому та справедливому управлінню нафтою, газом та корисними копалинами.

Контакти

  • http://energytransparency.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.