bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хакатон Hackyourfuture у Львові
15.10.2020

Участь у хакатонах стала ознакою активної громадянської позиції, професіоналізму та бажання зробити світ кращим. І це стосується не тільки програмістів. Усе більше соціологів, громадських активістів, юристів, лінгвістів, маркетологів та інших галузевих спеціалістів обирають саме такий  формат. Таким чином хакатонє майданчиком для співпраці та нетворкінгу активістів і підприємців та різних галузевих фахівців на чолі з програмістами задля усунення соціальних і бізнес-проблем.

8-9 жовтня відбувся хакатон Hackyourfuture, що був організований Інститутом Регіонального Розвитку, TechStartupSchoolНУ «Львівська Політехніка», Global Project Partnerse.V.за фінансової підтримки Федерального Міністерства Закордонних Справ Німеччини. Протягом двох днів 13-ть команд з 5-ти областей України працювали над проєктами розвитку громад або країни, що передбачають цифрові рішення та соціальні, економічні, екологічні, демократичні інновації.  Неймовірно креативні та цілеспрямовані команди презентували свої ідеї  і журі обрало три команди-переможці, які отримали грошові призи.  Представник команди VOLO, яка посіла перше місце Давид Вінярський не стримуючи своїх емоцій, наголосив: “завдяки хакатону команда VOLO отримала не тільки фінансову підтримку для продовження проекту, а й круті знайомства, позитивні емоції, і неймовірно цінні ідеї у сферах від маркетингу і розробки продукту  до пітчінгу та якісної презентації проекту”.

            Взагалі. Що таке хакатон?

            Хакатон - це захід, під час якого команди вирішують певну проблему в обмежений період часу. В кінці хакатону кожна з команд представляє свій результат перед журі. Переможці отримають винагороди та необхідну підтримку під час доопрацювання та запуску свого проекту. Власне кажучи, це можливість повного занурення за пару днів вплинути на сферу, яка вас цікавить, створивши конкретне рішення і представивши його світу.Як зазначив один з учасників хакатонуДмитро Лавріненко:  ”це змагання, де кожен учасник може випробувати себе, зарядитися командним духом та запропонувати корисну для людства ідею чи продукт”.

            Окрім можливості вирішити конкретну наболілу проблему, на хакатоні  виступали мегакруті спікери, які поділилися найбільш актуальними знаннями та лайфхаками з учасниками. Серед спікерів були: Арне Семсрот, Фундація Відкритих Знань  Німеччини, координатор порталу FragDenStaat.de, який розповідав про розробку проєктної ідеї: як розробляти та перевіряти ідеї щодо їх цінності та доцільності, ЕхабЕлія, засновник і директор фестивалю AltShiftFestivalOuishare, який присвятив свою презентацію співпраці з стейкхолдерами, Євген Клісенко, експерт програми Fit for Partnership with Germany, який ділився з учасниками досвідом побудови відносин з клієнтами та як правильно підготуватися до пітчингупроєктів, Олег Михайлович, керівник проектів в галузі ІТ, який розповідав про маркетинг стартап проєктів, Володимир Фальчук, заступник керівника західного регіонального управління ПАТ “Приватбанк”, який ділився досвідом побудови ефективної команди, наголошуючи на важливості кожного члена команди, Вадим Табакера, начальник відділу стратегічного планування Львівської ОДА, який відкривав секрети фандрайзингу, Юрій Жук, Senior Software Engineer (DevOps) у компанії MicroStrategy, який розповів учасникам як хакнути хакатон, а саме про важливість побудови ефективної комунікації, таймменеджменту, використання набутого прогрксу під час хакатону та після нього.

            Також учасники зазначили, що такий формат заходу є потужним інструментом для персонального та професійного розвитку, адже:  

1. Дуже жорсткі часові рамки. В умовах дефіциту часу людина вчиться оперативно працювати в команді, долати стрес, планувати, делегувати повноваження та правильно розставляти пріоритети.

2. Орієнтованість на результат. Людина звикає мислити за категоріями «проблема-спосіб вирішення», а не «запитання-відповідь».

3. Конкуренція. Ти розумієш, які твої навички і знання є корисними, як їх можна застосувати, усвідомлюєш, у чому треба розібратися краще. Отримуєш стимул рости професійно.

            “Від імені всієї команди проєкту “All inclusive work” дякуємо Інституту Регіонального Розвитку  за організацію та проведення Хакатону на високопрофесійному рівні. Було надзвичайно цікаво приймати участь. Хочемо зазначити,що всі проєкти,які представляли команди вартували уваги і були актуальними. Однак,як завжди,перемога за найкращими. Ми щасливі ,що саме наш проєкт є серед переможців та дякуємо у віру в нас,а  усім бажаємо успіхів в наступних проеєктах”, поділилася своїми враженнями Ярина Танчак, представник команди,  яка посіла 2-ге місце.

            Ігор Ковалишин, представник команди, яка посіла 3-тє місце: “Команда ChameleonAge дуже вдячна за надану можливість презентувати наш проект таким креативним,професійним ,ініціативним та цікавим людям!  Хакатон організований на вищому рівні! Дуже цінні були поради експертів та менторів!”.

Захід проводився в рамках проєкту  “Hackyourfuture”, що реалізовується Global Project Partnerse.V.  (www.global-project-partners.de) спільно з Інститутом  Регіонального розвитку (www.institute.lviv.ua) у партнерстві з  TechStartupSchool  за фінансової підтримки Федерального Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

Контакти

  • https://www.institute.lviv.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.