bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Копачівській громаді з’явиться Статут
03.11.2020

Для чого потрібен  статут територіальної громади та які відносини він регулює? Які основні недоліки сучасних практик прийняття краще не повторювати? Як документ регулює відносини влади і громади?

Відповіді на ці та суміжні питання змогли дізнатися представники ОМС та активні мешканці Копачівської ОТГ, які завітали на навчання із розробки Статуту територіальної громади. Учасники та учасниці заходу – члени робочої групи з розробки цього нормативно-правового акту в громаді.

Мережею хабів громадянського суспільства було організоване дослідження «Використання інструментів локальної демократії в умовах карантину». Однією з трьох волинських громад, що потрапили до цього аналізу, є Копачівська. Основна рекомендація, яка була напрацьована для даної громади за результатами дослідження, – це розробка Статуту та Положень, котрі регулюють використання інструментів громадської участі з врахуванням умов та викликів, які нам приносять карантинні обмеження. Формати взаємодії та діалогу влади та громади мають бути зрозумілими, дієвими та безпечними», – розповідає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Завдяки вищезгадуваному  тренінгу, усі, хто вирішив долучитися до розробки Статуту Копачівської ОТГ, покращили свою обізнаність у цій темі та зможуть використати свої знання на практиці. Волинський Інститут Права й надалі допомагатиме робочій групі шляхом онлайн консультацій та офлайн зустрічей. Звісно, якісна розробка цього нормативно-правового акту потребує часу. Але, так чи інакше, Статуту Копачівської громади бути!

Довідково

Дана активність відбулася в рамках проєкту «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах», який реалізується  ГС «Мережа хабів громадянського суспільства України» за підтримки проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.