bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як антикорупційні інструменти покращують життя людей у громадах (відео)?
10.11.2020

Впродовж трьох років – з 2018 по 2020-й – експерти Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» у рамках проєкту «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» допомогли запровадити 39 антикорупційних інструментів у 13 об’єднаних громадах України.

«Трирічний досвід взаємодії з громадами-партнерками продемонстрував, що головною передумовою ефективного впровадження цих інструментів є воля лідерів громад до змін. Не забуваймо, що запобіжники корупції необхідні для того, щоб виявляти неефективні процеси управління та знаходити нові можливості для громад. Крім того, інвесторам важливі прозорі та зрозумілі правила роботи в громадах. А крім того, самі громади-учасниці вже переконалися в тому, що антикорупційні інструменти, котрі, на перший погляд, наче не є чимось таким, що дає швидкий і зрозумілий результат – як, скажімо, встановлення тих же дитячих майданчиків абощо, - насправді працюють на довготривалу перспективу. І перші результати вже є. Крім того, ми переконалися, що громади хочуть підвищувати свою прозорість та спроможність і готові запроваджувати антикорупційні інструменти. А громадськість готова все частіше брати на себе відповідальність та брати участь в ухвалені рішень, які впливають на життя громад та розвиток закладів на її території», - розповів координатор Партнерства Анатолій Бойко.

 

Загалом за час впровадження антикорупційних інструментів у громадах створили 53 піклувальні та опікунські ради при закладах освіти і медицини, а також розробили і розповсюдили 39 бюджетів для громадян.

У рамках проєкту, аби продемонструвати конкретні досягнення та результати впровадження антикорупційних інструментів у громадах, експерти створили серію відео, в яких представники громад розповідають про те, які саме інструменти вони обрали для втілення, який ефект це дало, що давалося легко, а в чому виникали проблеми, та як це зачіпає життя кожного мешканця.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.