bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові підходи у громадянській освіті для молоді
24.11.2020

Проект, що реалізовується громадською організацією  «Не святі горшки ліплять» (м.Тернопіль) у партнерстві з регіональним благодійним фондом «Резонанс» (м.Львів) та Червоноградським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спрямований на  формування громадянських компетенцій старшокласників через вивчення історії державності та сучасник практик гончарства в Україні. Поєднання цих компонентів проекту, переконана команда проекту, потенційно може стати потужним доповненням до курсу громадянської освіти, адже базується на усвідомленому сприйнятті та аналізі взаємовпливів між розвитком ремесел в різні історичні епохи та створенням за рахунок цього підґрунтя для формування державності, усвідомленого активного громадянства. Навчання через дію формує у молоді практичне розуміння предмету навчання, має неабиякий потенціал для формування громадянських компетентностей6 розуміння взаємозв’язків між економічними, політичними та правовими механізмами, критичного осмислення зв’язку між подіями різних рівнів. Формування відповідальності за те, що відбувається в громаді.

В рамках проекту передбачено участь команд старшокласників з Червонограда (Львівщина), Гусятина (Тернопілля), Вижниці (Буковина), Опішні (Полтавщина) та Балаклії (Харківщина), які:

  • пройдуть курс он-лайн навчання;
  • здійснять дослідження за методикою усної історії, співпрацюючи з майстром-гончарем зі свого регіону;
  • підготують та проведуть презентацію п’яти міні-проектів дослідницького характеру у громадах;
  • візьмуть участь у заключному фестивалі «Горна державності», що відбудеться у Червонограді напередодні Дня Конституції та передбачає презентації, творчі майстерні, майстер-класи, панельні дискусії тощо.

За результатами реалізації проекту буде підготовлено методичний посібник для вчителів та тренерів з неформальної освіти на основі досвіду, набутого учасниками проекту, та інформаційну брошуру про становлення державності на прикладі історії розвитку ремесел за результатами навчання та досліджень

Проект «Горна державності. Громадянська освіта для молоді через історію ремесел» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.