bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄС та Фонд Східна Європа розпочинають проєкт для допомоги громадянському суспільству
24.11.2020

Пандемія COVID-19 змусила багато громадських організацій призупинити заплановані заходи або перейти на дистанційний режим роботи. Фонд Східна Європа за підтримки Європейського Союзу розпочинає новий проєкт «3D: Розвиток попри перешкоди» («3D: Development Despite Disruption»). Він покликаний допомогти громадським організаціям адаптуватися до нових реалій, використовуючи громадські технології (civic tech) – цифрові інструменти, що спрощують комунікацію між державою і громадськістю та залучають громадян до вирішення актуальних проблем місцевого чи національного значення.

«Коронавірусна криза обмежила частину можливостей громадських організацій брати активну участь у процесі демократизації в Україні, водночас відкривши перед ними нові горизонти. ЄС адаптував свою програму підтримки до викликів сьогодення. Важливість громадських технологій як головного двигуна участі — це урок, який ми вивчили за останні вісім місяців. Ми запустили 3D проєкт, щоб допомогти громадському сектору стати центром розвитку технологій попри перешкоди», — повідомила Сінзіана Пояна, керівниця програми з питань підтримки громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні.

Завдяки проєкту вже наступного року 20 місцевих ініціатив отримають грантову підтримку на широке впровадження громадських технологій. Для 40 представників партнерських організацій Фонд готує програму коучингу з лідерства, програму акселерації та два інтерактивні онлайн-курси про відкриті дані та дизайн-мислення. Усі ці можливості допоможуть громадським організаціям підвищити ефективність їхньої діяльності та покращити діалог як всередині спільнот, так і з владою.

«Зараз громадські організації мусять навчитися працювати дистанційно, але при цьому не втрачати зв’язок та єдність. Ми поділимось з ними інструментами, які відкриють перед ними нові горизонти», – зазначив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Більше про можливості ЗD проєкту ви зможете дізнатися під час інформаційної онлайн-зустрічі 26 листопада о 15:00. Будь ласка, заповніть реєстраційну форму, щоб долучитися до заходу.

Довідкова інформація:

Проєкт «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому» виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам COVID-19. Проєкт триває з жовтня 2020 року по квітень 2022 року.

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою [email protected] або за телефоном +38 (099) 034-65-07 до Тетяни Команицької, асистентки з комунікацій Фонду Східна Європа.

Контакти

  • +38 (099) 034-65-07

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.