bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи не пора спільно бавитись «#СвітГромад»?
24.11.2020

Тотальне невігластво мешканців міст Східного Донбасу в питаннях управління місцевим розвитком та комунальним врядуванням вже нічого не дивує. Щоправда, багатьох чиновників органів місцевого самоврядування такий стан справ влаштовує…
Чи можна змінити ситуацію на краще? Відповідь однозначна – треба. От тільки як?
Як на мене, то чим більше опановую гру «Світ громад» - тим краще розумію, чому саме через «забаву» можна змінювати поведінку мешканців міста.
Користуючись донорськими проєктами із впровадження гри в регіони та громади, у громадських активістів та педагогів-організаторів з’явилась унікальна можливість отримати гру, не за 5900 гривень, а як подарунок за дієву активність та участь в опануванні сертифікаційного онлайн-курсу «Майстер гри Світу Громад».
Не знаю як іншим, але для мене зумінар «Я Майстер гри “Світ Громад”, за участі @Ірина Ткаченко/Iryna Tkachenko та @Тетяна Сігаєва (@Tetiana Sihaieva), надихнув на гостре бажання впровадити ігрозалежність від «Світу Громад» в Лисичанську…
Крім того, завдяки грі, воркшопам, навчальному курсу та комунікаціям, організованим навколо опанування гри, мені вдалось плідно проконсультуватись із чудовими і творчими людьми із Вугледарської агенції розвитку (@АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ВУГЛЕДАРА), отримати необхідні алгоритми дій для створення подібних інституцій на Луганщині, за що щира дяка і глибокий уклін –Маріні Голобородько (@Marina Goloborodko).
Не знаю чи вдасться іншими, крім ігрових, методами швидко створити громадську потребу у створенні індустріальних парків, кластерів чи регіонального партнерства?
Завдяки спільноті «Світ громад» вдалось взнати про нову “Еко Мемо”, яку підтримує рух @Make Friday Green Again і почати «полювати» за нею.
Відрадно, що ідея створення інституцій залучення інвестицій, інновацій і зрештою грантів технічної допомоги вже находять авторитетну підтримку, принаймні серед наукової громадськості та агенцій міського розвитку: наприклад Східного ХАБу з місцевого економічного розвитку Луганського відділення Асоціації міст України.
Чи знайдуть подібні ініціативи партнерську підтримку від бізнесу та органів влади (ВЦА) – зможемо отримати відповідь дуже швидко. Інше питання – спроможність розгорнути дискусію та обмін думками, щодо практичної реалізації таких форм регіонального партнерства, до діяльності яких варто залучати освітні інституції краю.
Тож долучайтесь до Блогу Світу Громад та опановуйте ігрофікацією та освітніми іграми для розвитку власних спільнот. Тому – через практичні навички «управління» громадою, завдяки грі «Світ громад» почнемо змінювати реальність!
Почніть хоча б з малого – зареєструйтесь на: https://woc.org.ua/, а ще краще: . https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehvINIQZt66fyoKMTjFXCl6Ht-vRiMfC1mZEbLPOrYcwZVWQ/viewform. Почніть хоча б з цього… https://www.worldofcommunities.org/online- чекає на Тебе
P.S.Хто зможе підказати послання на джерело в Інтернеті, де можна отримати відповідь на такі запитання про Лисичанськ:
◾️ Як можна і за скільки доїхати до Лисичанська?
◾️ Де в місті можна зупинитися/ поснідати/ випити кави?
◾️ Що з Лисичанська можна привезти як сувенір додому?
◾️ У що в Лисичанську можна інвестувати?
◾️ Які локації міста підходять для кіно- та відеозйомок?
#ActivEast, #ГраСвітГромад, #СхідМожливостей, #USAID

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.