bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Білокуракинській громаді шукають нові підходи забезпечення сталого еко середовища
11.02.2021

Білокуракинська селищна територіальна громада одна з перших серед ОТГ в Україні отримала Стратегію розвитку ще в 2016 році. З того часу громада отримала чимало практичної допомоги з боку експертів ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в реалізації та корегуванні стратегічних документів  розвитку (впровадження реформи місцевого самоврядування, освіти та медицини в Україні). Але в 2020 році виникла необхідність перегляду деяких позицій в стратегічному плануванні в частині вирішення питань охорони довкілля. Починаючи з осені триває спільна співпраця між Білокуракинською селищною радою та ГО «Громадська ініціатива Луганщини в рамках нового проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища». Чому це важливо для громади?

       Як відомо, в 2018 році ВРУ був ухвалений ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку» (далі – СЕО), в якому прописана процедура визначення, опису та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, виправданих альтернатив, розроблення заходів із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків. Відповідно до статті 2 Закону СЕО не проводилась для програм економічного й соціального розвитку областей, районів, міст, сіл, селищ на короткостроковий період, але цей критерій діяв лише до 01.01.2020 р. Тому необхідне оновлення Стратегії розвитку та проведення СЕО нового проєкту на предмет можливих екологічних наслідків їх реалізації, відповідності та врахування зобов’язань з охорони довкілля, встановлених на регіональному рівні.

     В грудні 2020 року Білокуракинська селищна рада та ГО «Громадська ініціатива Луганщини» підписали Меморандум про співпрацю. На початку лютого розпорядженнями селищного голови створені робоча група з корегування Стратегії розвитку Білокуракинської селищної територіальної громади до 2028 року та робоча група з організації проведення СЕО проєкту відкоригованої Стратегії розвитку.

     Зараз триває збір інформації щодо основних складових екологічної ситуації Білокуракинської громади.  Ми сподіваємось на плідну співпрацю, яка стане взірцевою для інших громад! Слідкуйте за новинами!

 

#EU4USociety

#ПрямуємоРазом

#MovingForwardTogether.

 

Матеріал підготовлено ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.