bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стратегічне планування у Білокуракинській громаді: нові підходи забезпечення сталого еко середовища
29.03.2021

Слідом за активними громадянами до навчання із механізмом проведення стратегічної екологічної оцінкі документів державного планування долучилися посадови особи Білокуракинської селищної ради, члени робочої групи з корегування Стратегії розвитку територіальної громади та робочої групи з організації проведення СЕО проєкту відкоригованої Стратегії розвитку.

Експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з учасниками заходу крім методики обговорили перспективні сучасні напрямки в сфері збереження довкілля, зокрема модель циркуляційної економіки, напрямки виконання європейської «зеленої угоди». Чому це важливо? Зараз в громаді нараховується 34 населені пункти. На території Білокуракинської СТГ працює біля 300 суб’єктів господарської діяльності (підприємства середнього підприємства виробничої сфери, малого та мікро- підприємства виробничої сфери, торгівлі, ресторанного господарства, приватні підприємці). На території громади є 5 родовищ корисних копалин (кварцитів, крейди, піску, глини, щебню, мергелю), які можна використовувати для виробництва будівельних матеріалів. Також є 6 об’єктів природно-заповідного фонду району місцевого значення: 2 заказники, 1 геологічна і 1 ботанічна пам’ятка природи, велика площа лісового фонду тощо. Заходи з відтворення лісів відбуваються, в переважній більшості, за кошти лісогосподарських підприємств, тількі два підприємства отримали державні кошти на ведення лісового господарства, в тому числі державне підприємство «Білокуракінське лісомисливське господарство». Однак, з року в рік, виділення лісгоспам таких земель під залісення зменшується у зв’язку з законодавчими перепонами та іншими чинниками. Тому в новому проєкті Стратегії необхідно врахувати всі можливі завдання та наслідки подальшого розвитку громади та використання її екологічного ресурсу. Наприкінці заходу учасники вирішили також активізувати спільну роботу в рамках проєкту.

Захід проводився ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.