bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Методичні рекомендації для реалізації корекційної програми для кривдників
13.04.2021

Домашнє насильство в Україні - це правопорушення, яке передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.
І досить тривалий час з боку держави та громадських організацій, подолання наслідків цього злочину обмежувалося лише роботою з постраждалими. Але світова практика свідчить, що дієвим механізмом є корекційна робота з самими кривдниками.
 
У 2018 році в Україні була запроваджена Типова програма для кривдників, проте в більшості громад цей механізм не працює. Тому є ряд причин, найчастіше це: відсутність фінансування з боку громади, брак спеціалістів, які можуть працювати за програмою або недостатність досвіду. Крім того, все ще відчувається низька обізнаність про проблеми гендерно зумовленого насильства, особливо у віддалених громадах.
 
Благодійним фондом “Посмішка дитини” з метою допомогти змінити ситуацію у громадах Донецької та Луганської областей, посилити роботу психологів, сприяти налагодженню гармонійних стосунки кривдників з членами власної сім’ї, популяризації застосування корекційної роботи для зміни насильницької поведінки кривдників, реалізовано проєкт «Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство» за підтримки Федерального уряду Німеччини.
 
В рамках проєкту ми провели навчання для спеціалістів, які працюють з кривдниками, співпрацювали у громадах із зацікавленими особами, які відповідають за профілактику гендерно зумовленого насильства та модернізували Методичні рекомендації для реалізації корекційної програми для кривдників Цей посібник ми радимо використовувати спеціалістам-психологам, які зацікавлені у виконанні програм для кривдників та готові до її активного впровадження у власних громадах.
 
GIZ-cover

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.