bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Четвертий рік поширюємо цифрові навички із «Meet and Code»
04.11.2021

ГО «Жіноча сотня м. Кривий Ріг» четвертий рік поспіль долучається  до європейського проекту «Meet and Code». Три навчальних заходи з популяризації цифрових навичок для 61 участника відбулися тільки цього року, а з 2018р. ми реалізували вже вісім проектів, які відвідали більше 300 школярів та студентів.

Кожного року нами обираються декілька напрямків програмування.  Незважаючи на те, що другий рік всі заходи проводяться виключно онлайн, це не заважає нам планувати  й успішно проводити навчання  для груп різних за віком,  знанням та навичками.

Продовжуючи ідею онлайн-курсу «Карантин на позитиві» (2020) ми цього року провели тритижневий  онлайн-курс із персональними консультаціями щодо створення власних проектів «Мандруємо Україною». Варто зазначити, що використання програмування Scratch дало можливість вже достатньо обізнаним скретчерам поєднати та застосувати багато функцій, креативно працювати із власними фото, малюнками та навіть аудіозаписами.

Велика увага приділяється невеликим школам у маленьких територіальних громадах переважно сільської місцевості, учні та вчителі яких інколи навіть не знали про подібні заходи. Зокрема, школярів Ордо-Василевської  гімназії (Девладівська ОТГ, Криворізького р-ну, Дніпропетровської області)  ми вперше  познайомили з основами 3D дизайну. Учасниками навчання  були діти 7 – 13 років. Діти мають неймовірну зацікавленість та здібності до програмування. Такі заходи надихають, адже ми відчуваємо, що маємо можливість відкрити дітлахам неймовірний світ програмування, закохати їх в програмування та посіяти мотивацію для саморозвитку.

Впродовж цих чотирьох років ми постійно шукали тренерів,  друзів і партнерів для проведення заходів і це нам вдавалося. Наші тренери  допомагали моніторити затребувані  напрямки ІТ навчання, розробляти концепції заходів та надавали технічну й менторську підтримку: Кафедра математики та інформатики і методики навчання ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, Криворізький фаховий електромеханічний коледж, Криворізька ЗОШ 70, Code Club Кривий Ріг  та  Code Club Івано-Франківськ, Ордо-Василівська гімназія, Пласт (Кривий Ріг,  Бориспільщина, Дніпро).

Наша організація розуміє виклики, які стоять перед родинами, що опиняються в складних життєвих обставинах   і саме тому 9 дітей отримали технічну підтримку (ноутбуки організації),  щоби мати можливість навчатися онлайн. 2 ноутбуки весь цей час перебувають в родинах для забезпечення безперешкодного дистанційного навчання.

Вже доведено, що доступність знань і  навички цифрових технологій створюють рівні умови для молоді всіх країн ЄС, що відповідає цілям безперервного розвитку особистості. І це демонструють нам  школярі,  які третій рік поспіль приймають участь у «Meet and Code» та  завдяки онлайн-формату не обмежуються локальними заходами .

 «Meet and Code 2021» майже завершено і час готуватися до наступного.

  Ми щасливі, що маємо потужну підтримку та надійних партнерів.

Всі події, які відбуваються в межах ініціативи «Meet and Code», фінансуються корпорацією «SAP» та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини. В Україні «Meet and Code» впроваджується Ресурсним центром «ГУРТ» у співпраці з організаціями «TechSoup Europe» та «Haus des Stiftens gGmbH».

Контакти

  • 0673017088

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.